Lorenzo aconsegueix la seva 1a victòria a Moto GP

GP d'Estoril

El català Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) s'ha adjudicat la seva primera victòria en la categoria de MotoGP i també al circuit d'Estoril en vèncer en el Gran Premi de la categoria per davant del seu compatriota Daniel Pedrosa (Honda RC 212 V) i de l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Lorenzo s'ha convertit en el pilot més jove que aconsegueix tres podis consecutius en MotoGP. Amb aquesta victòria ha aconseguit, a més, accedir al primer lloc de la classificació provisional del campionat, empatat a punts amb Pedrosa.

La cursa
A poc a poc Lorenzo s'ha guanyat la victòria, mentre que Pedrosa s'ha consolidat en la segona posició. L'italià Andrea Dovizioso (Honda RC 212 V) ha sigut la primera baixa de consideració, en la setzena volta, en caure a terra. Una volta després el nord-americà Nicky Hayden (Honda RC 212 V) també ha caigut, mentre Casey Stoner s'esforçava per perdre el mínim temps, amb mig carenat de la moto desmuntat. A la fi, Stoner ha acabat sisè i se situa quart en el campionat amb set punts menys que Rossi.

Toni Elías, amb constants problemes en el tren davanter de la seva Ducati Desmosedici, ha aconseguit acabar en dotzena posició.