Esports

Les catalanes de la selecció estatal d'hoquei, intoxicades a l'Azerbaidjan

Hoquei

Part de la selecció estatal que va estar jugant el Preolímpic a Bakú, capital de l'Azerbaidjan, va intoxicar-se dijous amb l'aire condicionat del restaurant de l'hotel on s'allotjaven. Les catalanes Glòria Comerma, Marta Ejarque, Sílvia Bonastre, Esther Termens, Ivet Imbers, Júlia Menéndez i Maria Romagosa van ser set dels dotze afectats. Martí Colomer, president de la federació, juntament amb la seva dona, també van patir la intoxicació.

Belén Simón, doctora de la selecció, i també afectada, es mostra segura que la causa era “en l'aire condicionat”. L'equip sempre baixava a la mateixa hora a sopar i demanava que s'apagués el climatitzador. Simón explicava que “dijous a la nit, però, es va engegar de cop i volta abans de les postres. Tothom que estava a la taula situada just a sota l'aparell va començar a trobar-se malament; va ser immediat”. Segons l'informe mèdic que va presentar la selecció al director del torneig i a la federació internacional, els afectats van patir marejos, canvis de temperatura, calfreds, formigueig a tot el cos i debilitat a les cames. A més, l'endemà la sensació dels afectats era de molt esgotament.

El secretari general de la federació espanyola d'hoquei, José Antonio Gil, admet que “no es pot assegurar que la intoxicació fos premeditada” , però afegeix que van sentir-se perseguits. “Teníem la sensació que anaven per nosaltres”, puntualitza. Gil explica que durant el torneig “el delegat tècnic i els àrbitres ens deien que anéssim amb compte”. El secretari general reconeix que “en aquest torneig han calgut mesures extraesportives” i ha dit que “l'Azerbaidjan és un país molt hospitalari, però si s'hi juguen alguna cosa van a totes, a bones o a males”. Ara, però, un cop aconseguida la classificació, volen “oblidar tot això i que quedi com a anècdota”.

Ucraïna, també intoxicada
Dijous, l'equip espanyol s'acabava de classificar per a la final del Preolímpic després de golejar l'amfitriona per 4 a 0. L'Azerbaidjan, però, encara tenia opcions d'arribar a la final sempre que guanyés a Ucraïna. Casualment, aquella mateixa nit cinc membres de la selecció ucraïnesa també van patir una intoxicació, aquesta alimentària, i tres d'elles van haver de ser hospitalitzades. L'endemà, en el partit contra l'Azerbaidjan, les ucraïneses només van poder convocar quinze jugadores de les divuit que formaven el seu planter.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.