Esports

El Barça i l'Espanyol juguen la tornada de la Copa contra l'Alcoià i el Deportivo

19:58h
El Futbol Club Barcelona ha empatat a 2 al Camp Nou amb l'Alcoià. El 0 a 3 del partit d'anada ha permès l'equip blaugrana passar de ronda a la Copa del Rei. Els Barça s'ha avançat 2 a 0 al minut 11 de la primera part amb dos gols d'Ezquerro. L'Alcoià, però, ha empatat el partit amb gols de Perona de penal i d'Arnau al minut 90.

Rijkaard repassa la lliçó
Puja el preu del gas, de la llum, del telèfon, del transport públic, però baixa... Ronaldinho. No és que es devaluï la seva cotització al mercat el primer dia de l'any (o sí?), no és que el brasiler hagi deixat de ser un servei bàsic del barcelonisme (o sí?), sinó que la qüestió és que el Gaúcho és baixa per al partit d'aquesta tarda contra l'Alcoià.

L'absència del crac, que no es va poder entrenar ahir per una tendinitis rotuliana al genoll esquerre, es va produir el dia que Frank Rijkaard tornava a exigir "sacrifici", "mentalitat", "orgull" i "il·lusió" a l'equip per intentar materialitzar els objectius del 2008. En un discurs ple d'optimisme, l'entrenador holandès va afirmar que el Barça pot tornar al seu millor joc i aspirar als títols en aquest nou any.

"Tenim plantilla per aconseguir bones coses aquesta temporada. Volem treballar moltíssim perquè l'any tingui molts èxits per al club. Hem de fer-ho amb serietat, alegria i esperit de grup", va consignar el tècnic, mentre assegurava que ni la Lliga està perduda ni ell se sent a la corda fluixa després de l'última derrota contra el Reial Madrid, que ha deixat els blaugranes a set punts del liderat. "Jo em sento sempre qüestionat", va relativitzar, com si la desfeta contra l'etern rival no hagués acumulat més pressió a sobre seu.

De fet, Rijkaard va reaccionar ahir assenyalant que el seu desig és "continuar aquí". Com Ronaldinho, segons es va encarregar de puntualitzar: "Ningú no m'ha parlat sobre que Ronnie vulgui anar-se'n".

Menys concret es va mostrar, però, l'entrenador del Barça a l'hora de pronosticar el temps de baixa de Ronaldinho. "És massa aviat per dir si hi serà [dissabte] contra el Mallorca. Pateix molèsties al genoll i ara està fent tractament amb els recuperadors i l'staff mèdic. Veurem com es recupera", va indicar.

A Rijkaard no el preocupa gaire la baixa d'avui de Ronaldinho. De fet, el tècnic, que també té les baixes de Gianluca Zambrotta, refredat, i Thierry Henry, amb migranya, a part de les de més llarga durada de Lionel Messi, Oleguer Presas i Albert Jorquera, va decidir ahir donar descans a cinc titulars més (Milito, Márquez, Touré, Iniesta i Eto'o) per rebre avui l'Alcoià.

El dubte d'Oier
Amb el 0-3 aconseguit en l'anada de l'eliminatòria, el Barça afronta la seva classificació per als vuitens de final de la Copa del Rei davant un rival de Segona B ben relaxat. L'alineació marcarà d'entrada la comoditat de la cita, ja que Rijkaard donarà oportunitats als jugadors amb menys minuts i ritme de joc acumulat. La principal novetat es veurà amb el retorn d'Edmílson, absent des que el van operar el juny passat del genoll dret.

Hi haurà canvis en totes les línies, per bé que Rijkaard no va voler avançar si el jove Oier Olazabal ocuparà la porteria. "Aquest partit estava reservat per a Jorquera, però lamentablement està lesionat i fins a última hora no comunicaré quin porter jugarà", va exposar el tècnic.

Abidal pot ser sorpresa al central, mentre que Giovani, Bojan i Ezquerro compartiran atac. "Sempre hem de deixar una bona imatge", va remarcar Rijkaard. No fos cas que pugés la indignació al Camp Nou.

L'Espanyol vol aparcar l'eufòria per passar ronda
El final d'any ha generat a l'Espanyol un debat engrescador sobre què es prefereix, anar a la Champions o guanyar la Copa. Uns deien A, altres B i la resta no volien escollir perquè volien totes dues coses. A final de temporada es veurà qui està satisfet i qui es queda amb les ganes, si bé els exàmens s'han de superar abans. D'entrada, avui en la visita a Riazor amb l'obligació de com a mínim fer un gol si l'Espanyol no vol tancar ja d'inici el pas per la Copa.

L'Espanyol té ambició i el Deportivo necessita eliminar distraccions amb el drama del descens trucant a la porta amb insistència. Així, la teoria diu que els blanc-i-blaus ho tenen tot de cara, però les paraules no són res si no es duen a la pràctica, tal com va mostrar l'anada (1-1). "L'empat a zero ens deixa fora. Som conscients que l'anada els afavoreix i que, com a locals, han d'intentar controlar el partit, però hem d'arriscar", va recordar Valverde.

A la Lliga l'Espanyol és tercer i el Dépor viu en crisi permanent, i les dades conviden a l'optimisme. Tot i les baixes de Jarque, Rufete i Clemente, així com els problemes físics de Torrejón i De la Peña, l'estadística diu que els blanc-i-blaus acumulen 14 partits sense perdre i que no s'han quedat sense marcar a domicili en els últims 18 desplaçaments. Són números d'esperança, però que caldrà plasmar a Riazor, on l'onze local es tancarà i encaixa pocs gols. "Els respectem com a rivals perquè en els dos partits que hem jugat se'ns han entravessat", va ressaltar. Les xifres animen, mentre que l'anada, el rival i la motivació aporten la dosi de dubte.

El Depor, un rival en hores baixes
I és que el Deportivo, tot i que "no té com a principal objectiu la Copa", com va admetre el seu tècnic, Miguel Ángel Lotina, lluitarà de valent per poder reanimar-se aquesta temporada. L'extècnic de l'Espanyol va fer que els seus jugadors s'entrenessin ja de bon matí per refermar el "compromís" amb l'afició en hores baixes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES