Esports

Lluís Bassat creu que Laporta s'ha de sotmetre a una moció de confiança

El publicista Lluís Bassat, que va ser aspirant a la presidència del Barça dues vegades, ha considerat que Joan Laporta hauria de sotmetre's a una qüestió de confiança per ratificar la seva gestió com a president i no veuria malament, fins i tot, que es produís un avançament electoral.

En unes declaracions a Catalunya Ràdio, Bassat ha comentat que en la democràcia existeixen mecanismes, al marge de la moció de censura –que aquests dies ha plantejat el soci Oriol Giralt contra Laporta–, per determinar el grau de satisfacció.

"Crec que la democràcia, que evidentment quan s'escull un president, s'escull per un període corresponent, també inclou no només mocions de censura sinó de confiança. Si jo fos el president i m'hagués trobat amb un estadi xiulant-me i dient-me: 'Bassat, no; Barça, sí", immediatament convocaria una moció de confiança", ha dit Bassat.

El publicista està convençut que Laporta hauria de fer el mateix. No és la primera vegada que Bassat planteja aquesta qüestió. Al maig de 2002, Bassat va fer unes declaracions en el mateix sentit referides a Joan Gaspart, però no va arribar a plantejar-se, perquè, a més, en els estatuts del club no es recull la figura de la qüestió de confiança o moció de confiança.

Quant a la moció de censura plantejada contra Laporta per un grup de socis que encapçala Oriol Giralt, Bassat no ha volgut revelar si signaria o no la moció de censura si finalment prospera.

Bassat sí que ha opinat sobre l'elecció de Josep Guardiola com a nou entrenador de l'equip, en substitució de Frank Rijkaard. Es dóna el cas que Guardiola hauria estat el director tècnic del club, si el publicista hagués guanyat les eleccions el 2003.

Creu Bassat que amb Guardiola, Laporta ha trobat "un escut fantàstic", ja que considera que el nou tècnic del Barça "aturarà molts dels atacs que s'estan fent contra la junta", per "l'estima" que li tenen els aficionats.

"Pep és una persona tan intel·ligent que, encara que no tingui experiència d'haver dirigit o haver estat entrenador d'un equip de Primera, i no de qualsevol equip de Primera, sinó del Barça, ho farà molt bé", ha insistit.

Considera que Guardiola sabrà envoltar-se de "les persones adequades", serà capaç d'"escoltar tothom" i després "farà el que cregui convenient".

En tot cas, Bassat assegura que la carrera de Guardiola "hauria estat millor" si abans hagués exercit durant un temps com a director tècnic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.