Esports

El president del Barça provoca divisió dins la junta directiva amb el discurs davant les penyes

Futbol

Ni els laportistes reconeixien Joan Laporta diumenge a la Trobada Mundial de Penyes a l'Hospitalet. El discurs-míting del president del Barça ha desconcertat bona part de la massa social i ha provocat divisió dins la junta directiva. Les conseqüències de la polèmica locució van ser debatudes ahir a la comissió delegada del club, que es reuneix cada dilluns, i Laporta va haver de sentir comentaris negatius d'alguns dels seus companys.
L'estratègia del discurs era transmetre il·lusió i força davant les possibilitats blaugranes en aquest final de temporada, però no va sortir com es pretenia. El context de les penyes era propici per a un parlament enèrgic, però Laporta va anar més enllà i, encès, va disparar-se amb un to i uns atacs inesperats. El missatge presidencial s'havia convertit en un focus de tensió.

Això li van retreure diversos directius, conscients que l'opinió pública no havia rebut bé les paraules i les maneres del president del Barcelona, que malgrat tot no va fer marxa enrere. A l'hora de tancar aquesta edició, de gairebé 600 vots emesos a la pàgina web de l'AVUI, el 71% considerava "desencertat" el paper de Laporta en l'acte central de les penyes.

Patinada en públic

Persones que coneixen i aprecien Laporta d'abans de ser dirigent del Barça i fins i tot anteriorment a la seva etapa d'oposició a l'Elefant Blau, també consideren desafortunat el discurs de diumenge, sobretot per la forma, agressiva i barroera, simbolitzada en "al loro!", que ho va tapar tot, indiquen. "De sempre, de tant en tant té aquestes sortides", asseguren les mateixes fonts. La diferència aquesta vegada és que va passar davant les càmeres i en un acte oficial, el primer cop que passava des que va ser escollit màxim rector barcelonista.

Anteriors sortides de to havien estat en situacions que han estat publicades als mitjans de comunicació sense que Laporta s'adonés que això podia passar. "Davant les penyes es va veure el Laporta més real, el Laporta més visceral i intransigent, incontrolable. Quan les coses no van bé, es treu la careta", coincidien a analitzar els excandidats Joan Majó i Josep Maria Minguella, i l'exprecandidat Jordi Medina, tots tres molt crítics amb la gestió de Laporta.

Respecte per la mocadorada
D'altra banda, finalitzat el partit contra el Getafe, el president blaugrana va dir que respectava la mocadorada que acabava de rebre, que la junta inscrivia ahir com una resposta a la situació esportiva irregular de l'últim any i mig. La valoració dels directius podia fluctuar entre un punt de comprensió a entendre-la totalment. Després de la mocadorada es van viure moments de certa intimidació dins la llotja, segons testimonis presents a la zona noble del Camp Nou, davant la cridòria que se sentia a fora, on una cinquantena de persones demanaven dimissions.

Un mal diumenge per a Laporta. Si un dels actius era la seva imatge, ha patit una sotragada. Inesperada, involuntària segur, talment com si s'hagués fet un gol en pròpia porteria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona