El Nàstic es classifica pels penals

Copa Catalunya

El Nàstic s'ha convertit en el primer finalista de la 19a edició de la Copa Catalunya en vèncer l’Espanyol als penals a la primera semifinal de la competició. El partit, que era l’últim compromís abans de la Lliga d’un conjunt d’Ernesto Valverde que ha barrejat, en essència, teòrics suplents amb jugadors del filial, ha acabat 2-2 al final del temps reglamentari.

L’enfrontament ha arrencat força travat, amb tots dos equips vigilant-se molt a sobre, creant poques ocasions clares i, per contra, fent moltes faltes. I de fet, no ha estat fins al minut 24 que s'ha vist la primera oportunitat amb cara i ulls, sorgida de peus de l’espanyolista Valdo, en un xut des de la frontal de l’àrea gran. A partir d’aquí, els de Valverde han començat a tocar més la pilota i ha semblat que duien les regnes del matx. Però els grana també s'han animat i Maldonado, Abraham –objecte d’un possible penal per part de Sergio Sánchez– i Òscar Rubio han posat setge a la porteria de Lafuente.

La primera part ha acabat sense gols, però quan només s’havien disputat vuit minuts de la represa el marcador ha començat a moure’s, amb una centrada de Valdo mal rebutjada pel porter Roberto i aprofitada pel jove Juanma, que feia l’1-0. El Nàstic, lluny d’afluixar, ha buscat l’empat i, després de dues ocasions de Jandro, Antonio López ha  empatat, en una rematada en planxa.

Amb l’1-1 al marcador, els tarragonins han agafat empenta i, al minut 73, de nou Antonio López ha centrat des de la línia de fons perquè Òscar Rubio culminés la jugada (1-2). La truita s’ha tombat i semblava que els granes havien de ser els finalistes, però un altre jugador del filial blanc-i-blau, Zamora, ha aconseguit marcar el 2-2 a tres minuts del final. Empat i tanda de penals. I des dels onze metres s’ha acabat imposant el Nàstic per un clar 0-3.