DKV i Barça comencen guanyant

‘Play-off’ de la lliga ACB 2006-07

El DKV Joventut i el Winterthur Barça van començar amb bon peu ahir el play-off de quarts de final de la Lliga ACB, després que van imposar-se al Gran Canària (75-73) i a l’Akasvayu Girona (80-69), respectivament. Per tant, verd-i-negres i blaugranes dominen per 1-0 les sèries que demà es traslladaran a Las Palmas (13.00 h) i Girona (12.30 h, 33).

La màxima emoció es va viure a l’Olímpic badaloní, on la Penya va haver d’esperar a l’últim segon per trencar la resistència del Gran Canària amb una cistella de Bennett, que va desfer l’empat que havia situat en el marcador Guerra 7 segons abans. El base, que està vivint els seus últims partits com a professional, va ser clau amb aquesta cistella i amb la que va aconseguir a 21 segons de la conclusió: 73-71. Totes dues en posició forçada.

Els dos equips van disposar d’un màxim avantatge de 7 punts: 24-17 i 53-60, però els canaris van ser els que van marcar més minuts el ritme lent que els interessava. La Penya va tenir els seus millors moments a l’inici de l’últim quart quan, amb una zona 1-3-1, va fer un parcial de 12-0, que va ser un 14-0 global per una cistella de Ricky Rubio al final del tercer quart i va convertir un 53-60 en un 67-60, previ al final agònic ja apuntat. Les errades de Vroman en els tirs lliures (4 de 13) i els minuts que Maldonado va mantenir Hunter a la banqueta també van influir decisivament en el triomf badaloní.

Recital des de 6,25
Al Palau Blaugrana, el Winterthur Barça va derrotar l’Akasvayu després d’un festival de triples: 13 de 22. En aquest apartat va destacar molt especialment Lakovic, que va anotar 7 dels 10 intents des de la línia de 6,25 metres. Contràriament, l’equip de Pesic es va mostrar negat en els triples (2 de 10) i, així, no va poder fer valer la superioritat que va tenir en el joc interior.

Una superioritat que va trencar Fran Vázquez a l’últim quart. El gallec va anotar 9 punts, va agafar 6 rebots i va posar 3 taps i va ser l’home que va evitar que l’Akasvayu (13/21 tirs lliures, amb 5 errades de San Emeterio, el seu màxim anotador) pogués acostar-se més enllà d’un 73-65. El sisè triple de Lakovic (76-65) a 2 minuts del final ja va ser definitiu per sentenciar el triomf d’un Barça que va concretar la seva superioritat gràcies a la gran efectivitat que va demostrar des del perímetre.