Esports

La torxa olímpica arriba a Austràlia

Jocs Olímpics

La torxa olímpica ha arribat aquest dimecres a la capital d'Austràlia, Canberra, després d'aterrar en una base aèria sota estrictes mesures de seguretat, que normalment només es despleguen quan arriben importants líders mundials.

Les autoritats australianes han sol·licitat la participació de centenars de policies extres per protegir la flama, que serà traslladada demà a través d'una ciutat plena de barricades als carrers, amb les autoritats decidides a evitar el caos i les protestes que han caracteritzat el recorregut de la torxa sobretot a Europa i els Estats Units.

La Xina esperava que el pas de la torxa funcionés com un símbol d'unitat de cara als Jocs de Pequín, però l'esdeveniment s'ha vist embolicat en protestes contra el país organitzador pel seu poc respecte als drets humans i per la repressió al Tibet.

Així i tot, a la seva arribada a l'aeroport de la capital australiana, no hi ha hagut senyals de protestes. De totes maneres, milers d'activistes tibetans han anunciat que faran una reunió pacífica dijous durant el relleu de la flama, com també s'espera que milers d'estudiants xinesos es reuneixin a Canberra, incitats per la seva ambaixada, per donar suport al seu país i als Jocs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.