Esports

L’Espanyol i els Mossos creuen responsabilitats pels incidents del derbi

Lliga BBVA

Els Mossos d’Esquadra i l’Espanyol creuen responsabilitats sobre els incidents del derbi. El club blanc-i-blau assegura que el seu servei de seguretat va detectar que hi havia seguidors del Barça amb bengales i que quan va avisar la policia catalana aquesta va decidir no actuar. Els Mossos es defensen assegurant que l’Espanyol és el responsable dels registres i qui ha de vigilar l’accés a l’estadi.

Després del partit, el director general del club, Pedro Tomás, ja va retreure que la policia catalana no actués contra els radicals. Ahir va intentar evitar massa retrets a l’espera de la reunió que mantindrà avui amb el secretari de Seguretat Pública del Departament d’Interior de la Generalitat, Joan Delort. Això sí, va deixar clar que els Mossos no van fer la feina en els escorcolls. “Han de fer un cercle de seguretat per permetre l’escorcoll individual i no hi va ser. L’escorcoll es va fer, es van requisar set bengales i diversos objectes. Després les càmeres en van detectar més i es va demanar als Mossos que hi intervinguessin”, va relatar.

L’Espanyol va recordar la tasca feta durant els últims anys amb els radicals, desapareguts al derbi. “M’agradaria que el cap dels Mossos digui també que som el club que més lluita d’Europa contra els violents. Teníem 180 Brigadas Blanquiazules, ara n’hi ha 23 i, al derbi, tres i escampats”, va recordar.

Calia escoltar una altra de les parts del conflicte. Josep Saumell, cap del dispositiu de seguretat dels Mossos al derbi, va justificar l’actuació policial “per evitar mals majors”. Saumell va culpar l’Espanyol de l’entrada de bengales, com a organitzador, tot i admetre que “és difícil evitar-ho” i que “els registres es fan com es fan” i tot i veure el dispositiu “correcte”.

Sobre els incidents previs a l’entrada dels Boixos a Montjuïc, el representant dels Mossos va explicar que no s’hi va intervenir “perquè operativament no era viable i vam entendre que totes les bengales que es cremessin allà no entrarien al camp”. Així mateix, va confirmar que les bengales estaven detectades, però no es va actuar “per no irritar més la grada” després de retirar una pancarta.

Cinc Boixos detinguts
“Sí que es va decidir gairebé al final del partit, perquè passés el que passés, ja era un mal menor, i no els podíem desallotjar perquè no podíem garantir que no es trobarien al carrer amb mil o dos mil aficionats de l’Espanyol”, va afegir Saumell.

Els cinc detinguts, membres dels Boixos Nois, van acabar de declarar ahir i avui mateix passaran a disposició judicial. Dos d’ells tenen domicili a la localitat d’Anglès (Selva) i els altres tres són veïns de Girona. L’Espanyol actuarà com a acusació particular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona
 

Messi, una llegenda infinita

Barcelona