Esports

Saura admet que Interior hauria d'haver estat més exigent amb l'Espanyol abans del derbi de setembre

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha defensat avui l'actuació dels Mossos d'Esquadra en el derbi del setembre entre l'Espanyol i el Barça, que va acabar amb incidents, encara que ha admès que havien d'haver estat més exigents amb el club blanc-i-blau pel seu "insuficient" dispositiu de seguretat.

En una compareixença al Parlament, Saura ha rebutjat les crítiques de CiU, PP i Ciutadans, que li han retret que els Mossos no van actuar després del llançament de bengales per part de seguidors radicals del FC Barcelona contra aficionats periquitos.

Saura ha insistit en la seva tesi, mantinguda just després del partit, en el sentit que els Mossos van decidir no evacuar la zona per evitar mals majors i que van esperar que s'acabés el partit per retenir l'afició barcelonista –per evitar que coincidís amb la dels rivals– i detenir els cinc suposats autors de l'agressió.

A més, ha recordat que només uns dies després del derbi, el 27 de setembre, hi va haver un partit de Champions al Vicente Calderón de Madrid en què la policia sí que va carregar contra aficionats violents i que les conseqüències van ser pitjors que a Montjuïc.

Això no obstant, davant la insistència de l'oposició a demanar-li autocrítica, Saura ha acabat admetent que si alguna cosa no van fer bé els responsables d'Interior va ser que en les reunions amb els responsables de l'Espanyol per acordar el pla de seguretat havien d'haver estat "més contundents" perquè es complissin les seves peticions, que finalment el club no va atendre.

Per exemple, Saura ha dit que Interior va demanar sense èxit al club blanc-i-blau que situés els aficionats culers en una grada al costat de la gespa, i no a la part alta, que incrementés el nombre d'agents de seguretat privada i que s'evités la venda d'entrades a les portes de l'estadi, cosa que creu que va facilitar l'entrada d'alguns seguidors radicals.

Com a exemple de l'"insuficient" desplegament de seguretat de l'Espanyol, Saura ha dit que tan sols nou agents de la seguretat privada del club blanc-i-blau es van encarregar d'escorcollar els 400 aficionats culers, que van poder introduir bengales al camp.

A més, segons Saura, ja amb el partit en joc, els membres de la seguretat privada contractada per l'Espanyol van ser incapaços, dues vegades, de retirar una pancarta que portaven els aficionats culers i que al final van haver de replegar els Mossos, ja que incitava la violència.

No obstant això, el conseller ha destacat que gràcies a les reunions mantingudes pel club i per Interior després del derbi s'han corregit tots aquests punts, de manera que en un posterior partit entre l'Espanyol i el Barça a Montjuïc, de la Copa del Rei, l'Espanyol va augmentar el seu dispositiu de seguretat i va impedir l'entrada dels radicals, i no hi va haver incidents.

En aquest sentit, ha destacat que ara l'Espanyol ja no deixa entrar al seu estadi seguidors radicals de forma organitzada i no ubica les aficions rivals en una grada superior, sinó a l'alçada de la gespa, com passa a la majoria de camps d'Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona