Societat

El Departament d'Interior i l'Espanyol admeten errors en el dispositiu de seguretat en el derbi de Montjuïc

Societat

El departament d'Interior de la Generalitat i l'Espanyol crearan una comissió conjunta per investigar les errades que es van produir en el dispositiu de seguretat del derbi de dissabte contra el Barça, segons que ha anunciat aquest dilluns el secretari de Seguretat d'Interior, Joan Delort.

Després de reunir-se amb el director executiu de l'Espanyol, Pedro Tomás, i amb el responsable de seguretat del club, Delort ha reconegut que les mesures de planificació per part de l'Espanyol i dels Mossos d'esquadra per evitar incidents "no es van ajustar al que es pretenia", i que tant el club com la Generalitat revisaran  "de manera exhaustiva" el que va passar.

El responsable de Seguretat de la Generalitat ha anunciat els Mossos i el club crearan una comissió encarregada d'estudiar "de manera escrupolosa" els errors en el dispositiu de seguretat "i en la presa de decisions en temps real", que van permetre el llançament de bengales des de la zona on eren els Boixos Nois i van provocar alguns ferits lleus i la suspensió temporal del partit.

Pel que fa a l'actuació dels Mossos, Delort ha precisat que caldrà analitzar el procediment seguit pels agents "abans del partit, en el filtratge dels accessos, i durant la celebració del partit", encara que ha recordat que l'Espanyol és el responsable dels accessos a l'estadi Lluís Companys.

Delort també ha censurat, sense esmentar cap persona en concret, "alguns comentaris que només contribueixen a escalfar l'ambient, a fer més complexes les intervencions i a oferir la imatge que tot ha estat un gran cúmul de despropòsits".

En aquest sentit, sobre l'actitud dels jugadors del Barcelona que van celebrar els seus dos gols dirigint-se cap a la zona dels radicals, Delort ha dit que "qualsevol actitud que pugui incitar a la violència és una gota que ajuda a omplir el got", encara que ha insistit en la seva intenció d'"abstenir-se de dir de qui és la responsabilitat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.