Esports

Confiança en la zona

Lliga BBVA

Sense por als canvis i paciència per assumir-los. Podria ser la fórmula d’un llibre d’autoajuda, però en realitat són les reflexions del cos tècnic del Barça, al qual se li qüestiona diàriament la implantació del marcatge zonal a l’hora de defensar els córners i les faltes laterals. La innovació tàctica de Guardiola ha sorprès molta gent, que s’aferra als gols encaixats contra Racing i Sporting de Lisboa per argumentar les seves crítiques.

Però els tècnics blaugranes mantenen la confiança en les seves idees. Així ho va expressar a l’AVUI Tito Vilanova, la mà dreta de Guardiola, que nega que hi hagi preocupació a la banqueta. “Les novetats tàctiques no funcionen d’un dia per l’altre. Cal entrenar les coses i, si ens fixem en aquestes últimes setmanes, veurem que amb prou feines hem pogut treballar amb tot l’equip”, assegura el segon entrenador, que alhora aventura que “amb el temps haurem corregit els petits errors i ho farem molt millor”.

La confiança de Guardiola en el marcatge zonal és total, i així ho assenyala el seu ajudant, fruit de l’experiència de la temporada passada: “L’estratègia ens va anar molt bé en una categoria molt més complicada que aquesta, perquè si a Primera Divisió et pengen deu pilotes a l’àrea per partit, a Tercera Divisió ho fan cent vegades per partit”.

“És qüestió d’anar-ho treballant –reitera Vilanova– i que els jugadors agafin els automatismes. L’any passat també ens van fer uns quants gols a la primera volta i a la segona gairebé no en vam rebre cap”.

A això s’aferren els tècnics, al fet que l’equip millori en aquest aspecte igual que ho va fer el filial la temporada passada. En aquest aspecte i també en la resta. L’experiència del Barça B fa ser optimistes, ja que després d’un inici irregular, la progressió del jove equip blaugrana va ser espectacular. A la catorzena jornada havia patit tres derrotes i dels 24 duels restants només en va perdre dos.

Així mateix, el balanç golejador va ser concloent. A la primera volta es van marcar 36 gols i se’n van rebre 24. A la segona, 47 a favor i 17 en contra. Un reflex del joc in crescendo del filial amb Guardiola.

Seguint amb la seva defensa del sistema, Vilanova explica que pocs rivals utilitzen la zona, fet que dóna un cert avantatge. El tècnic explica que el gol de Márquez contra l’Sporting “no te’l poden fer si marques en zona”, però recorda que “tot sistema té avantatges i inconvenients; nosaltres confiem en aquest perquè ja ens ha donat resultats”.

“L’estratègia dóna resultats”, incidia ahir Xavi. El migcampista egarenc reconeix que amb el nou tècnic s’està “treballant molt bé en aquest aspecte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.