Esports

Amb fam i sense Henry

Esports

Sense Thierry Henry, que finalment no s’ha pogut recuperar de la faringitis vírica que té, el Barça torna avui, onze anys després, a El Molinón de Gijón, on l’última vegada va golejar l’Sporting per un contundent 1-4. Aquella llunyana temporada 1997-98, el conjunt blaugrana va començar la Lliga amb sis triomfs seguits, situació que dista molt de l’actual: tercera jornada del campionat i primera revàlida per a un equip que s’exigeix la primera victòria després dels pírrics resultats inicials. El que es pressuposava un inici de campionat idíl·lic, amb visita al Numància i partit al Camp Nou contra el Racing, ha acabat deparant un insuficient balanç d’1 punt de 6 possibles.

Pep Guardiola demana paciència, convençut que l’equip millorarà les seves prestacions a mesura que passin els dies, els entrenaments, els partits i arribin les victòries. Mentrestant, respon amb una barreja de sorpresa i resignació als debats d’importància qüestionable que es generen al voltant de l’equip. Que si Messi és individualista, que si Eto’o està desconegut, que si Bojan no compta...

Precisament la baixa confirmada d’Henry, que ahir tampoc es va entrenar amb el grup, dóna opcions de jugar al jove crac de Linyola, defensat novament pel tècnic davant la insistència dels periodistes. “Hi confiem molt i la temporada és molt llarga”, deia per enèsima vegada l’entrenador, que nega que hi hagi pressió per començar a sumar de tres en tres... “Però hem de guanyar ja”, matisava immediatament.

El de Santpedor podria confiar la punta esquerra de l’atac a Andrés Iniesta, o això es dedueix de les seves declaracions: “És un jugador desequilibrant i sempre que sigui possible és preferible tenir-lo a prop de l’àrea rival”. Si bé fer pronòstics amb les alineacions de Guardiola és com a mínim arriscat, el manxec podria ocupar una de les tres posicions d’atac, deixant Keita i Touré com a acompanyants de Xavi, i modificar el 4-3-3 habitual en un 4-4-2 encobert.

Pel que fa a la defensa, tot i que Márquez ja està completament recuperat de la faringitis, Piqué podria ser l’acompanyant de Puyol a l’eix defensiu. Abidal (si no entra Martín Cáceres) també tornarà al lateral esquerre després de perdre’s el partit contra l’altre Sporting.

Onze inicial a banda, Guardiola espera un partit diferent del de Sòria. “Totalment diferent; el rival és un equip més dinàmic i atrevit, que genera moltes ocasions però que també en concedeix”. Amb tot, la seva principal preocupació és el mateix Barça. “Esperem continuar la línia dels últims partits, encara que sí que hem de millorar en alguns aspectes”.

I aquests aspectes són: “ser més contundents”, “millorar la pressió al davant” i “prendre’ns l’estratègia com una cosa personal perquè no ens facin gol”, diu un Guardiola meticulós, que repassa els vídeos dels partits per continuar greixant aquest Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona