Esports

Cristiano Ronaldo, Pilota d'Or 2008

Futbol

El davanter portuguès Cristiano Ronaldo, del Manchester United, ha guanyat la Pilota d'Or 2008, guardó que entrega la revista francesa France Football. Lionel Messi, del Barça, ha quedat en segona posició, i Fernando Torres, del Liverpool, en tercera.

Ronaldo ha confirmat els pronòstics i s'ha imposat amb 446 vots, dos més que l'anterior guanyador, el brasiler Kaká. Campió de la Premier i de la Champions League amb el club anglès, no va jugar una bona Eurocopa amb la seva selecció a causa d'una lesió, però des de feia mesos que ja es postulava com a millor jugador del món.

Cristiano Ronaldo es converteix així en el tercer portuguès en aconseguir aquest prestigiós guardó, per darrere d'Eusebio i Figo. La revista francesa li atribueix qualitats de futbolista "impassible a la pressió psicològica, atlètic, amb bona tècnica, astut i dotat d'una increïble capacitat d'acceleració".

El davanter ha declarat, en la seva primera entrevista després de rebre el guardó, que està "en un dels millors dies" de la seva vida. "Estic somiant", ha indicat, content i agraït per haver aconseguit el premi davant de "grans noms".

El porter del Reial Madrid, Iker Casillas, ha quedat en quarta posició, i darrere d'ell, el jugador del Barça, Xavi Hernández, declarat millor jugador de l'anterior Eurocopa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Espanya i la crisi d’identitat catalana

FILÒSOF
 
El protagonista
Lamine Yamal

O Rei Lamine

BARCELONA
 
 

Poder sense discussió de Pogacar

BARCELONA
 
Joan Sagué
EXJUGADOR DEL GIRONA FC DURANT VUIT TEMPORADES (1985-1993) I EXCAPITÀ

“És molt més exigent el futbol d’ara”

FIGUERES
 

Dani Olmo: Bota d’Or i cap de diamants

BARCELONA
 

Lògica futbolística

barcelona
 

Alcaraz lidera el canvi

BARCELONA / LONDRES