Esports

Número 1 contra campió a l'Open d'EUA

Tenis

Feia gairebé 240 setmanes que Roger Federer no es buscava a la part baixa del quadre d'un gran torneig. Però el suís té clar que, almenys momentàniament, li toca conviure a l'ombra del millor. Aspirant i no favorit, paper que ara recau en Rafa Nadal, número 1 del món des del passat dia 18 d'agost.L'helvètic estrena la condició d'actor secundari a l'Open dels EUA, quart i últim Grand Slam de la temporada, torneig que ha guanyat quatre cops i que ahir va arrencar amb Nadal d'atracció. "Ell és el favorit i m'agradaria pensar que jo ara tindré menys pressió i que ell sentirà el que he sentit durant anys", va explicar Federer a les portes del debut, avui contra l'argentí Máximo González. El suís vol recuperar com més aviat millor les bones sensacions, en un any horrible en què només ha guanyat dos títols menors (Halle i Estoril) i ha cedit un tron que semblava etern.

Nadal diu que no té "pressió afegida" pel que marqui el rànquing ("Segueixo tenint l'objectiu de guanyar: la pressió és la mateixa"), però la seva sola presència ha alterat Nova York. I de moment, ha respost. Set dies després de la seva coronació, el manacorí va estrenar la seva condició de millor jugador i va començar amb èxit la seva primera defensa del títol. El cert, però, és que Nadal va patir més del compte per desfer-se del jugador alemany Bjorn Phau, un rival amb qui no s'havia enfrontat mai i que figura al lloc 136 del rànquing ATP. El va acabar derrotant per 7-6 (4), 6-3 i 7-6 (4).

Tot i la victòria, al tenista balear li va costar agafar les bones sensacions a la pista central Arthur Ashe i va demostrar que l'US Open no és el seu millor torneig -l'any passat hi va caure a setzens de final, el millor resultat obtingut després dels quarts del 2006-. La gran càrrega de partits acumulats, a més, li pot passar factura.

Triomf de Ferrer

David Ferrer va ser el primer favorit a segellar el seu bitllet per a la segona ronda del torneig. Ferru es va imposar a l'argentí Vassallo Argüello (7-6 i doble 6-2) en un duel en què, tal com indica el marcador, només va tenir problemes a l'inici.

El de Xàbia va ser capaç d'aixecar un 5-4 advers i servei de l'argentí, i va resoldre el tie-break amb un contundent 7-1, cosa que va resultar un punt d'inflexió en la còmoda victòria del número 4 del món. Al pròxim partit se les haurà amb l'alemany Beck o el nord-americà Isner.

Menys sort va tenir el català Marcel Granollers, que va caure en quatre sets davant el jugador francès Gilles Simon (4-6, 3-6, 7-5 i 2-6), que en tot moment es va mostrar força superior al tenista barceloní.

I qui tampoc no podrà realitzar un bon paper a l'US Open serà el valencià Juan Carlos Ferrero, que ahir mateix va anunciar la seva retirada del torneig a causa de les seves enèsimes molèsties físiques. En aquesta ocasió es va tractar d'una lesió a l'espatlla dreta. El d'Ontinyent, que a causa dels problemes físics que arrossega està completant una temporada força dolenta (només ha jugat 28 partits, en dotze tornejos, i ha baixat fins al lloc 50) havia de debutar ahir mateix davant el wild card local Brendan Evans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.