Esports

Hereu assegura que el Tour "millora" en passar per Barcelona

Ciclisme

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha afirmat que el Tour de França, que l'any que ve serà inici i final d'una etapa de la ronda gal·la, "millora" en passar per Barcelona, ja que "afegeix una gran ciutat europea al seu recorregut". Hereu ha dit que el pas del Tour per la ciutat pot servir també "de projecció de la ciutat en el món a través de l'esport". L'alcalde de Barcelona ha fet aquestes declaracions durant la presentació a París del recorregut de la ronda gal·la el 2009.

"A Barcelona sabem què és aprofitar un esdeveniment esportiu per promocionar-nos en el món, ho hem fet altres vegades. El Tour és el tercer gran esdeveniment esportiu del món, amb un gran impacte social i mediàtic", ha afirmat.

Hereu ha revelat que el pas del Tour per Barcelona costarà al contribuent mig milió d'euros. Ha assegurat que "és la millor inversió que podem fer, un cost irrisori per a nosaltres. Aportem bona part en espècie, en la gent per a l'organització. És una gran inversió, un cost molt petit".

L'alcalde no ha descartat que en el futur la Ciutat Comtal aculli una etapa de la Vuelta a España. "Feia 44 anys que el Tour no passava per Barcelona. La Vuelta hi va passar per última vegada el 1999 i pot tornar a passar quan vulgui", ha assegurat.

Hereu ha assenyalat que el Tour arribarà a Barcelona el 9 de juliol pròxim procedent de Girona. La línia de meta se situarà en l'antiga anella olímpica de la muntanya de Montjuïc per "reviure un gran escenari de l'esport a la ciutat".

L'endemà, els ciclistes prendran la sortida des de l'avinguda de María Cristina amb destinació a Andorra. "Volem que sigui el millor recorregut urbà que el Tour pugui tenir", ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.