Esports

Medalles per a Mallorca i Catalunya en natació als Paralímpics

Dues medalles més volaran cap als Països Catalans des de Pequín després de les finals de natació d'aquest diumenge als Jocs Paralímpics de Pequín. El mallorquí Xavi Torres i la catalana Deborah Font han aconseguit una plata i un bronze respectivament.

Torres, de 34 anys, és un veterà dels Paralímpics que ja havia participat, i aconseguit medalles, en els Jocs de Barcelona, Atlanta, Sidney i Atenes. Aquest diumenge, a Pequín, ha obtingut la seva 15a medalla, i no descarta tornar a competir a Londres, d'aquí a quatre anys.

En la final de 150 metres estils de la categoria SM4, per a discapacitats físics –Torres té una malformació de naixement als braços i les cames–, el mallorquí ha quedat segon, només per darrer del jove neozelandès Cameron Leslie, que ha fet rècord del món amb una marca de 2:33.57. Torres ha fet un temps de 2.40.91, a 7,34 segons del campió.

En la mateixa jornada al Cub, Font ha quedat tercera en la final de 50 metros lliures S12, per a deficients visuals, amb una marca de 28.23 segons. La nedadora, de 23 anys, ha quedat per darrere de dues russes, Oxana Savchenko, que ha batut el rècord mundial amb 27.07, i Anna Efimenko, que ha fet la cursa en 27.82 segons.

Font tanca així la seva carrera olímpica. Amb la medalla al coll, obtinguda en l'última prova en què participava, ha anunciat que es retira de l'alta competició. "Faig vuit anys que sóc a l'elit. Aquesta medalla és el millor premi, però crec que a la vida hi ha altres coses", ha dit la jove, estudiant de fisioteràpia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El Braithwaite i l'Espanyol
Martin Braithwaite

Una relació tòxica

barcelona
 

Olimpíada albanesa

 
 

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

GIRONA
 

De Jong, en espera

barcelona
 

I demà, diumenge

barcelona
 

El Montpeller apuja el llistó

girona
 

Mercat en ‘stand by’

girona