Esports

Honda es retira de la Fórmula 1 i posa en venda l'escuderia

Automobilisme

Honda Motor ha anunciat oficialment que es retira de la Fórmula 1 a finals d'aquest any a causa de les elevades despeses causades per la crisi econòmica global, i ha confirmat que la seva escuderia està a la venda.

Segons ha dit el president de la companyia, Takeo Fukui, "la incertesa a curt termini que rodeja el panorama econòmic global segueix creixent i ens portarà un temps recuperar-nos".

Honda, que competia des del 1964, destinava a l'escuderia més de 50.000 milions de iens a l'any (541,4 milions de dòlars). Aquesta retirada ha estat el resultat de les pressions que la companyia havia rebut dels seus accionistes. A partir d'aquí, el fabricant també es plantejarà el futur del seu equip de motociclisme de competició, a causa de les elevades despeses i pels mals resultats aconseguits aquesta última temporada.

La retirada d'Honda mostra com la crisi econòmica ha començat a afectar també negocis esportius com el de la Fórmula 1, en què es manegen despeses i beneficis anuals milionaris. En aquest context econòmic es preveu que altres escuderies es vegin obligades a prendre mesures similars.

L'escuderia Honda, que va quedar novena en l'últim mundial de F-1 per fabricants, té tres pilots, Jenson Button, Rubens Barrichello i Alez Wurz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.