Pallissa per començar (54-82)

Eurolliga

Primer partit i primera victòria. El Regal Barça, un dels candidats al títol, és molt superior al Nancy i ho va demostrar guanyant a la pista francesa per un contundent 54-82. D’aquest enfrontament, en el si de l’expedició blaugrana preocupava més quin podia ser el rendiment de l’equip després del cansament acumulat en els consecutius viatges a Las Palmas, Los Angeles i Nancy, que no pas el rival, tot i que guanyar en pista contrària a l’Eurolliga no acostuma a ser fàcil, sigui quin sigui l’adversari.
Els dubtes, però, es van esvair ben aviat. El Regal Barça va sortir molt concentrat i no va donar cap opció al seu modest rival, el vigent campió de França, que ahir debutava a la màxima competició europea. Ilyasova va anotar la primera cistella, Zaki va igualar a 2, Lakovic va clavar el seu primer triple (2-5) i, a partir d’aquí, l’equip de Xavi Pascual sempre va anar per davant en el marcador.

Molt superior tant en defensa com en atac, el conjunt català ja va estar a punt de trencar el partit en el segon quart amb un 24-39, però en els únics minuts de desencert ofensiu del Barça, Wilson, un dels pocs destacats en el Nancy, va aprofitar per liderar un parcial d’11-2 que va ajustar el marcador en arribar-se a la mitja part: 35-41.

Sentència al tercer quart
La diferència de qualitat entre un equip i l’altre, però, era molt gran i el Regal Barça va deixar el partit enllestit en el tercer quart (45-66). Ilyasova, el millor jugador del matx, amb 18 punts i 12 rebots, i Fran Vázquez (12 punts, amb 6/8 tirs de camp), van tornar a concretar en el marcador la clara superioritat de l’equip català, que va tenir una estrena a l’Eurolliga més plàcida del que es podia esperar.

De fet, el Barça ahir no va notar el fluix partit de Navarro (4 p, amb 1/8 tirs) ni una discreta actuació d’Andersen (8 p). I Basile es va quedar en 6 punts en atac (2/3 triples), però en canvi va destacar en la seva defensa al dominicà Ricardo Greer, que únicament va poder sumar 2 punts en els 26 minuts que va jugar.

El Regal Barça va ser millor en gairebé tots els apartats estadístics que un Nancy molt limitat per jugar l’Eurolliga, i potser el més destacable de l’equip de Xavi Pascual és que pràcticament no es va relaxar en cap moment tot i les diferències del marcador, i que va mantenir una bona intensitat defensiva, la que ha de tenir un equip que aspira a tots els títols.