Victòria de la Penya a base de paciència (81-64)

Eurolliga

Tot i la comoditat del resultat final (81-64), el Joventut no ho va tenir tan fàcil com sembla i va haver d’armar-se de paciència per acabar doblegant l’Olimpija de Ljubjana. Així, no seria fins a l’últim quart, en què s’unirien la bona defensa local i el desencert atacant visitant, que els de Sito Alonso sentenciarien el matx.

D’entrada, les coses no van començar gaire bé per al conjunt badaloní, amb molts dubtes i poca fluïdesa en atac. Això ho van saber aprofitar els eslovens, que guiats pel gegant Begic es van posar amb 0-7 a favor, poc després 6-16 gràcies a un triple de l’exblaugrana Ilievski. Amb tot, la Penya va redreçar la nau abans del final del primer quart (17-18) en coincidir junts a la pista els seus dos homes més alts, Hernández Sonseca i Norel.

Durant el segon parcial, les alternatives en defensa van donar ales als catalans, que van posar-se per davant per primer cop (20-18), però sense aconseguir allunyar-se del rival. A la represa, i gràcies a l’aportació de Pere Tomàs, la Penya es va posar 39-31 i feia un nou esforç per deixar enrere els eslovens, que reaccionaven de la mà de Milic i Ilievski (59-53 al final del tercer quart).

Un 15-1 (71-54) en l’inici de l’últim període, en què van brillar Mallet, Ribas i Wright, era l’estocada que la Penya feia minuts que buscava per sentenciar un matx que va portar més feina de la que sembla.