Esports

Joan Laporta: "No dimitiré"

Moció de censura

Joan Laporta ha refermat que no dimitirà del seu càrrec de president del FC Barcelona. Ho havia dit i repetit arran dels resultats del vot de censura, però aquest dimarts s'ha trobat que les dissensions internes a la directiva que presideix podien derivar en rebel·lió i que un grup de directius pretenien forçar-lo a dimitir en la reunió de demà. “No dimitiré”, ha afirmat en conversa telefònica amb un col·laborador d’aquest diari. “No dimitiré peti qui peti”, ha reblat. Tot i això, aquest dimarts a la nit la majoria de directius del Barcelona, inclòs el seu president, han organitzat una reunió d'urgència per analitzar la situació actual del club, segons que ha avançat l'emissora Catalunya Informació.

Segons aquesta emissora, Ferran Soriano encapçala el grup de vuit directius de la junta que amenacen en dimitir si no ho fa Joan Laporta durant la reunió que s'ha de celebrat aquest dijous. La trobada d'urgència ha evidenciat la divisió interna de la junta quan el grup encapçalat per Soriano han sortit en primer lloc. Cap a les tres de la matinada ho ha fet Laporta amb la resta de directius.

El màxim responsable del Barça ha tornat aquest dimarts de Suïssa. Havia viatjat a Nyon com a membre de l’executiva de l’Associació de Clubs d’Europa (ECA, sigles en anglès). Hi va anar ben conscient que la directiva ja no és granítica en la seva unió, més aviat al contrari, i que no és gens clar com quedarà configurada a partir de demà, un cop se celebri una molt esperada reunió de junta. I allà es va assabentar que el diari Sport, a través de la seva web, assegurava que ell mateix dimitiria demà, pressionat pel grup de directius.

En aterrar al Prat procedent de Ginebra va parlar en públic. “No tinc cap intenció de dimitir, estem legitimats per continuar. Tinc el suport de gran part dels directius, però entenc que a nivell personal la situació en pot afectar alguns. Però no vull parlar-ne, dijous tenim junta”. Poc després reprenia el to més contundent en conversa amb gent del seu entorn: “No dimitiré peti qui peti”.

L’AVUI va saber de fonts pròximes a Laporta que el president és ben conscient que la situació és greu. Que en la reunió poden dimitir entre cinc i vuit directius, però que al mateix temps manté la confiança de nou membres més de la junta. No només això, sinó que té deu persones disposades a incorporar-s’hi ara.

Fer bona la moció
En l’entorn de Laporta ha causat estranyesa que “la junta es conjurés davant una moció injusta, que s’aconseguís que no prosperés i que ara, des de dins de la junta, es vulgui fer bo l’objectiu de la moció, que era carregar-se Laporta. Perquè no diuen que marxen tots per dignitat, diuen que se’n vagi ell”.

Igualment, fonts del club van indicar a aquest diari que malgrat l’allau d’informacions, contrainformacions i rumors de la jornada, “dijous continuarà estant tot obert quan comenci la reunió, i que no es pot donar res per segur”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Sara Sánchez repeteix tercer lloc al GP de Gran Bretanya

Girona
 

La quarta corba frustra les opcions d’Àlex Palou a Iowa

Girona
 
 

El cel només el tocarà un

Barcelona
 

Fronteres a cop de pedal

 
Carles Planchart
MEMBRE DEL COS TÈCNIC DE PEP GUARDIOLA AL MANCHESTER CITY I EX SEGON ENTRENADOR DEL GIRONA

“En Pep educa els jugadors, fan un màster”

ARBÚCIES
 

Final intergeneracional

BARCELONA / LONDRES
 

“Qui cometi menys errors guanyarà”

barcelona