Esports

Debat sense límits

Moció de censura

Les conseqüències del resultat del vot de censura comencen a fer soroll en la directiva del FC Barcelona. L’aparent tranquil·litat amb què diumenge a la nit la junta va encaixar el 60,6 per cent de vots en contra va derivar ahir en nervis, força nervis.

El creuament de trucades va ser constant i fins i tot hi va haver un dinar amb cinc directius en un conegut restaurant del centre de la ciutat. Les paraules dimissió i eleccions van ressonar en totes les converses, per negar-les però també per valorar-les. I molt. Tant és així que la reunió de junta que s’havia de celebrar avui, per analitzar els resultats i decidir els canvis que ha reclamat el soci, no es farà fins demà dijous.

La demora de 48 hores permetrà calmar uns ànims que ahir estaven molt escalfats. Fonts del club blaugrana van indicar a aquest diari que el canvi de data s’havia decidit arran de la presència de Joan Laporta dilluns a Zuric, en la reunió de l’Associació Europea de Clubs, i perquè un directiu era fora de Barcelona i tenia previst tornar dimarts massa just de temps. Però les mateixes fonts van afegir que “així hi haurà més temps per parlar entre ells”.

Ambient infernal
En aquest sentit, hi ha un sector de directius, consultat per l’AVUI, que a hores d’ara no estan disposats a continuar en l’escenari que els ha deixat dibuixat el vot de censura. Consideren que l’ambient serà infernal. “Hi ha massa gent que no ens vol”, asseguren. No confien ni en la calma que hi pugui haver aquests primers dies. “Què passarà a l’assemblea? I quan comencin els partits? No som aquí perquè ens insultin”.

El desassossec d’aquests directius arriba al punt de no tenir confiança ni en el llarg termini en cas que es resistís la situació actual, donant per perduda qualsevol futura contesa electoral “contra el rival que sigui”.

Aquest diari ha pogut constatar, amb tot, que una majoria de directius mantenen la calma, tot i que es mostren comprensius amb el desgast dels companys. “Justament és d’això, que s’ha de parlar, d’aquestes sensacions. S’han de posar molts elements de reflexió damunt la taula”.

“No es pot descartar res”
Altres fonts pròximes a la junta van més enllà: “Es posarà tot a debat, tots els escenaris possibles”. Sobretot perquè les “posicions de sortida són molt divergents”. Segons les mateixes fonts, el punt de partida de la reunió serà la continuïtat del mateix grup de directius, i el debat central serà com continuar. No és descartable, en aquest sentit, que s’acceptin les dimissions i hi hagi substitucions immediates, que en tot cas haurien de ser ratificades per l’assemblea de compromissaris del mes d’agost.

Val a dir, igualment, que en algunes de les moltes converses d’ahir entre directius va sorgir la dimissió només del president com a possible sortida. Fonts del club van negar-ho rotundament, però, en declaracions a RAC 1, el vicepresident Ferran Soriano, a qui s’apunta com a candidat per al 2010, va afirmar que “no es pot descartar res”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.