Articles

El futur immediat del Barça

El resultat del vot de censura al president i la junta directiva del Barça tindrà més conseqüències del que semblava la mateixa nit de diumenge, quan, per un marge escàs, la moció no havia aconseguit prosperar. En aquell moment, Laporta va sortir davant dels mitjans de comunicació i va dir que acabarien el mandat “per coherència, per legitimitat i per responsabilitat”. Aquesta continua sent la voluntat de Laporta i hi té tot el dret malgrat la contestació de 24.000 socis. El nou factor és, però, que hi ha diferents membres de la junta directiva que no ho veuen de la mateixa manera.

La reunió de dijous serà clau per al futur immediat del Barça. Pel que ha pogut saber l’AVUI, una part dels directius consideren que el paper del president té molt a veure amb l’alta contestació social. Per això, en la reunió (ajornada de dimarts a dijous) li volen donar diferents opcions perquè no en surti perjudicada la gestió de la junta. Per tant, tot i que Laporta pretén esgotar el mandat fins al 2010, haurà d’escoltar com alguns dels seus companys li proposen diferents escenaris de sortida del club: des de la dimissió d’uns quants d’ells en l’assemblea de compromissaris per obligar a convocar eleccions, al compromís de Laporta que dimitirà a final de temporada i es nomenarà un nou president fins als comicis del 2010. Són algunes de les solucions que pensen donar directius que no estan disposats a viure dos anys com a empestats i que creuen que cal escoltar els socis i prendre mesures conseqüents.

Joan Gaspart ha explicat en alguna ocasió que un dels seus errors com a president del Barça va ser envoltar-se de vicepresidents que, a la llarga, ell creia que volien ocupar la seva butaca: Fernández, Llauradó, Castells, Masfurroll... Laporta, que no té aquesta dèria, aviat podrà començar a pensar el mateix, perquè dins de la junta hi té més d’un company que aspira a presidir el club i que, segons com jugui les seves cartes en els propers dies, pot quedar marcat per sempre més. En aquest moment, el que li convindria al Barça és menys ambició personal i més pensar obsessivament en el club. El que caldria, ara, és tenir el cap prou fred per trobar solucions i poder fugir de la crisi esportiva i institucional, que preocupa tanta gent, com més aviat millor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.