Esports

Escenari per revifar

Lliga BBVA

En un assaig del que pot ser la final de Copa, Barça i Athletic Club es veuen les cares al Camp Nou, un escenari que, ara més que mai, ha de ser dolça llar per als blaugranes. L’equip de Guardiola fa cinc partits que no aconsegueix la victòria, quatre fora de l’estadi, i “en aquest club ja se sap que només val guanyar”, tal com deia ahir el tècnic. Trencar la ratxa davant els lleons, doncs, és de compliment obligat.

Han tardat, però sembla que els rivals han acabat trobant fórmules per frenar el Barça, que en els últims partits no ha obtingut els resultats desitjats. Betis, Lió, Atlètic de Madrid i Mallorca han aprofitat el factor camp i el cansament mental dels blaugranes per imposar-se durant molts minuts i, en el cas dels matalassers, guanyar un equip que semblava –no ho era– invencible. Només l’Espanyol ho ha fet al Camp Nou, si bé aquell partit va quedar molt condicionat per la injusta expulsió de Keita.

“Sóc bo, però no tant”
“No podem golejar sempre 5-0, ho sento, sóc bon entrenador, però no tant”, ironitzava ahir Guardiola, qui sap si molest pel fet que l’accés a la final de Copa sembla haver alegrat més el vestidor que un entorn, el mediàtic, més pendent de destacar les mancances del també líder de la Lliga i quasi quartfinalista de la Champions.

Pot passar que s’hagi malacostumat la gent, però el cas és que l’equip i el cos tècnic viuen un examen permanent des de l’apropament del Madrid. Ja no són 12 punts, són 4, només un, segons Vicente Boluda, però Guardiola manté “la fe” en el seus i reitera “la mateixa intenció de sempre, guanyar i fer-ho bé” de cara a la cabdal cita d’avui.

En aquest sentit, el de Santpedor espera que el partit de Palma sigui punt d’inflexió. “Contra el Mallorca vam recuperar virtuts perdudes, vam mossegar, no vam deixar pensar el rival, amb prou feines ens van arribar a porteria, vam ser solidaris en el treball quan érem un jugador menys... No vam estar brillants, però vam classificar-nos, i amb aquestes virtuts la resta vindrà per si sola”.

Amb un ull posat al derbi madrileny que es juga a la mateixa hora al Bernabéu, el Barça vol recobrar la dinàmica guanyadora davant un Athletic que en ple Tourmalet busca els punts necessaris per assegurar quan més aviat millor la permanència i dedicar-se en cos i ànima a la final del mes de maig. Una sort que no tindrà el Barça, en plena lluita per guanyar-ho tot. Llorente és la referència ofensiva i la principal amenaça dels bilbaïns, més encara per les baixes per sanció d’Alves i Cáceres, que s’uneixen a les ja conegudes d’Abidal i Milito.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.