El Ricoh cau davant el Granada i perd opcions amb vista al play-off (75-90)

L'encert en triples del conjunt andalús, clau de la derrota manresana

Mal partit del Ricoh Manresa que amb la seva derrota davant el Granada es despenja de les seves aspiracions de disputar el play-off, mentre que els granadins, amb l'objectiu de la salvació acomplert, ha dominat el partit amb un gran encert en el llançament de triple (15 encerts).

De fet, els andalusos han jugat des del principi notant molt poc la falta de la seva estrella Curtis Borchardt, de baixa per lesió, ja que bona part de la seva ofensiva s'ha basat, principalment, en el llançament des del perímetre.

Els canells de l'equip de Trifón Poch estaven molt solts, llançaven sense cap pressió, a causa de la poca cosa que ja es jugava l'equip andalús i aquí és on s'ha forjat el triomf visitant. El Ricoh també havia complert el seu objectiu de permanència, però l'havia aconseguit tan aviat que fins i tot ha arribat a somiar amb poder ficar-se entre els vuit primers de la lliga al final de la lliga regular.

Aquella pressió sobrevinguda va passar factura als de Jaume Ponsarnau que, en cap moment, van saber jugar com en el Ricoh és habitual en els partits al Nou Congost. Triples d'Scepanovic i Gianella marcarien les primeres rendes visitants al començament fins que el Ricoh també s'entonava una mica des de la línia de 3 com a resposta a una defensa zonal i aconseguia empatar a 14, (min. 6).

No obstant això, el joc local continuava mancat de fluïdesa davant l'ordenada defensa d'un rival que va afermar el seu domini, encara que fins a aquell moment encara no comptava amb avantatges determinants (16-22, min. 8).

El primer quart acabaria amb renda visitant 22-25, una distància al marcador que, després d'un últim empat aconseguit pel Manresa (32-32, min.16) es convertiria gairebé de manera immediata en el màxim avantatge del Granada a la primera part (34-43, min. 19).

En el tercer quart el Granada ha donat una primera empenta, i seria un triple de Jimmie Hunter qui posaria 12 punts d'avantatge per consolidar el bàsquet de baixa intensitat mostrat pels locals.

Fins i tot i així, a falta de poc per al final del tercer període, el Manresa havia aconseguit posar-se novament prop de l'empat (52-59, min. 27) però dues faltes consecutives d'Asselin sobre Hunter, la segona antiesportiva, ha tornat a posar les coses al seu lloc.

El quart període el Manresa ha seguit en estat de gairebé hibernació. La zona del Granada tornava a fer molt de mal al Ricoh i els de Poch seguien sumant triple després de triple. Al final només aconseguiria una cistella més de dos que de tres i amb aquest inusitat encert aconseguia una renda de més 16 punts en el minut 33, i, d'aquí fins al final el partit ja no ha tingut cap història fins al 75-90 que assenyalava l'electrònic en la seva conclusió.