Esports

Falta el gol d’Eto’o

LLiga BBVA

Tito Vilanova, mà dreta de Guardiola, deia abans del partit que a la banqueta blaugrana no hi hauria cap aparell de ràdio per seguir el minut a minut del derbi madrileny que es jugava a la mateixa hora al Bernabéu. A la banqueta potser no, però sí que n’hi havia, i molts, a les grades. L’afició del Camp Nou va viure una jornada de transistors, vibrant i desesperant-se per les ocasions fallades d’un Atlètic de Madrid que va perdre una oportunitat d’or per guanyar al camp de l’etern rival i tornar el favor al Barça.

Els matalassers, si més no, van poder esgarrapar un empat de Chamartín que amplia el coixí del líder a sis punts, desenllaç favorable d’una pel·lícula amb happy end. I és que el culer va viure una nit de satisfacció per la victòria, per l’empat del Madrid i, sobretot, pel retrobament amb el millor Barça, que ja tocava. El Barça va tornar a ser l’equip de fa alguns mesos. Va pressionar com abans, va insistir com abans i va fer circular la pilota com abans.

Això sí, no va golejar com abans perquè l’únic que va fallar va ser la definició. L’Athletic n’hauria pogut sortir escaldat de valent i fins i tot Caparrós reconeixia que “la sort” els havia ajudat. Els blaugranes van perdonar nombroses ocasions, especialment a la segona meitat. Qui més va perdonar va ser un Samuel Eto’o que, amb un mínim d’encert, hauria pogut guanyar la Bota d’Or directament.

El camerunès, que no marca des del partit al camp del Betis, fins i tot va rematar dos cops al pal (i ja en són 23 a la Lliga). Gorka Iraizoz es va convertir en un malson per a l’africà, li ho va parar gairebé tot, per alt i per baix.

Però l’ambient era de pur positivisme a l’estadi i el Camp Nou no va parar d’animar el pichichi. El jugador ho agraeix i promet insistir-hi: “No em desespero mai, però avui ni jugant tres hores no hauria marcat”, reconeixia Eto’o. “Ja entrarà, l’important és que hem recuperat la victòria, hem creat ocasions i hem mantingut la porteria a zero”.

A Madrid també hi havia ràdios, però l’esperança d’una ensopegada dels culers es va esvair ben aviat. La grada madridista va fer un crit a l’uníson de desesperació després d’una claríssima ocasió de Yeste. Un minut després marcava Sergio Busquets –el seu primer gol a la Lliga– i, a partir d’aquí, la resignació va predominar al Bernabéu.

Ambient molt diferent del Camp Nou. Amb la tranquil·litat que donava el 2-0, es va esperançar amb el gol de Forlán i ni l’empat de Huntelaar va frenar la festa. Com feia dies que no passava. Iniesta, per cert, va rebre l’ovació de la nit.

Puyol es perd el Lió
No tot podien ser bones notícies. Carles Puyol va patir un esquinç de grau 2 al lligament lateral intern del turmell esquerre i, a falta de les proves de demà, serà baixa durant tres setmanes. Ras i curt, es perdrà la tornada contra el Lió i els pròxims dos partits de Lliga, contra l’Almeria i el Màlaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.