Esports

El Barça estudia introduir el vot electrònic en lloc de la mà alçada a la pròxima reunió de compromissaris

FC Barcelona

La pròxima assemblea de compromissaris del Barça –l’última de l’era Laporta– podria introduir el vot electrònic en lloc de l’anacrònic mètode de la mà alçada. Aquesta és la intenció de la junta directiva per incrementar les garanties democràtiques de l’anomenat òrgan suprem de l’entitat. Perquè es produeixi aquest canvi no serà necessària una modificació dels estatuts, ja que segons l’article 25, la mateixa mesa de l’assemblea pot decidir el mecanisme de la votació.

Serà precisament en aquesta assemblea on el club té la voluntat d’aprovar la reforma estatutària, començant per la proposta d’un únic mandat de set anys per als futurs presidents que va anunciar diumenge Joan Laporta. Aquesta mesura, condicionada en part per la modificació del decret 145/1991 de regulació i funcionament de clubs i associacions esportives (excepte les SAE), que preveu legislatures d’entre sis i vuit anys –tot i que no especifica la limitació de mandats–, és defensada per la junta actual com un “punt intermedi”. 

“Dos mandats de 6 anys seria massa... Dotze anys és una exageració”, valoren fonts del club. El debat, però, ha existit dins la junta –no tots els directius eren partidaris d’aquesta solució– i, de fet, el pronunciament públic de Laporta va agafar per sorpresa a més d’un. Igualment, fonts de l’entitat opinen que la modificació del decret del govern hauria d’haver fet una excepció amb el Barça perquè té una problemàtica diferent de la resta de clubs i mantenir-li la fórmula d’un màxim de dos mandats de quatre anys.

Així mateix, la junta directiva no podrà augmentar el mínim d’un any d’associat que s’exigeix ara per poder ser candidat en unes eleccions perquè el decret de la Generalitat també s’expressa en aquest sentit. El Madrid, per exemple, demana 10 anys de carnet als seus candidats. 

Per internet, en estudi
Possiblement sí que serà retocada la forma de votació a les eleccions, que fins ara només podia ser presencial –segons l’article 41 dels estatuts– i que ara la junta pretén que pugui ser per internet, tot i que el canvi està en fase d’estudi perquè les garanties han de ser màximes.

Altres modificacions que es duran a terme afecten el règim sancionador, que es vol que tingui una casuística més clara, sigui per impagament d’un carnet o per conductes violentes; la moció de censura, que es farà més exigent en el raonament; i impossibilitar que vuit dies puguin ser considerats un any de mandat com li ha passat a l’actual junta. Tots aquests canvis han de ser redactats en un futur pròxim i el club podria rebre l’ajut d’algun expert extern abans de presentar-los a l’assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.