Esports

Un grup d’activistes pro Palestina prepara una protesta en el Barça-Maccabi de dijous

Eurolliga

El passat 19 de gener més d’un responsable del Regal FC Barcelona va arrufar el nas al veure el Maccabi en el mateix grup del Top 16 (segona fase de l’Eurolliga de bàsquet), per una qüestió esportiva. Aquell 19 de gener més d’un responsable de més altes instàncies del país es va posar les mans al cap: el 27 de desembre havia començat l’ofensiva d’Israel a Gaza; el conflicte entrava en l’esport el 7 de gener, quan 3.000 turcs, entre aficionats del Turk Telecom i simples ciutadans d’Ankara, provocaven el pànic entre els jugadors del Bnei Hasharon i en forçaven l’evacuació sense jugar el partit de l’Eurocup de bàsquet. I l’11 de gener es feia a Barcelona la manifestació pro Palestina, amb assistència del conseller d’Interior, Joan Saura, que va acabar amb lloes a Hamàs i l’exhibició d’una pistola de joguina.

Un còctel perillós a les envistes del Barça-Maccabi. Fa tres anys el Palau ja va ser escenari d’un incident relacionat, amb el salt a la pista en ple partit d’un activista amb una bandera palestina. I el 3 d’abril del 2008 dues noies van ser desallotjades del Palau per exhibir –des de la grada– també la bandera palestina, en un cas que va acabar en denúncia de les afectades contra els Mossos.

Disseminats al Palau
I bé, demà es juga aquest enèsim Barça-Maccabi i les alarmes estan enceses. Encara més després que l’AVUI ha pogut constatar de fonts directes que un grup d’activistes prepara una protesta organitzada dins mateix del Palau Blaugrana. Amb entrades adquirides, la intenció és disseminar els participants a la grada –“tres és multitud”, asseguren– i fer la protesta exhibint banderes palestines i kúfies –el famós mocador palestí–, i no es descarten pancartes. “Amb la mínima tensió”, remarquen.

Diuen que el mirall són els incidents de Màlaga, en l’Unicaja-Maccabi del 14 de gener. Llavors hi va haver pintades a l’hotel dels israelians –van canviar d’allotjament–, setge al carrer i sorollosa protesta al pavelló, amb algunes detencions.

La visita del Maccabi ja havia mobilitzat els responsables de seguretat. Dilluns mateix es va produir l’última reunió entre l’ambaixada israeliana, els Mossos i el Barça, per acabar de polir els protocols d’actuació. Especialment la coordinació amb els quatre agents del Mossad que solen acompanyar el Maccabi fora d’Israel, i un cinquè adscrit a l’ambaixada de l’Estat de destí que se’ls afegeix, més el servei de seguretat privada que igualment la delegació diplomàtica ofereix a l’equip.

Segons ha pogut saber aquest diari, dins el Palau el dispositiu, tant de Mossos com de seguretat privada del club, serà similar a altres visites del Maccabi, tot i que es desplegarà 4 hores abans del partit, i no dues com és habitual. A l’exterior sí que hi haurà més agents, mentre que la seguretat del club podrà ser reforçada en tot moment per efectius del Camp Nou, on el Barça-Mallorca de Copa començarà quan acabi el Barça-Maccabi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.