Esports

Un grup de manifestants salta a la pista amb banderes palestines durant el partit Barça-Maccabi

Eurolliga

Va ser calent. Prou que va ser calent el partit d’ahir al Palau. Però ni de bon tros com ho serà la visita del Regal FC Barcelona al Yad Eliahu (oficialment Nokia Arena) de Tel Aviv el pròxim 12 de març. “Ja és infernal habitualment, imagina’t ara”, admetia una font del club blaugrana amb cert desassossec i encara rebaixant la tensió viscuda una estona abans. Bé farà l’equip de Xavi Pascual de guanyar tots tres partits que falten fins llavors i assegurar-se el pas als quarts de final.

I és que el Palau estava ahir preparat per a una decoració sensiblement diferent, fruit de les banderes de Palestina, i per a una serenata de crits que, en funció de la tensió esportiva del matx, serien més o menys secundats per la grada. L’AVUI ja havia informat que un grup d’activistes pro Palestina preparaven una protesta ben organitzada i visible, amb gent repartida per la grada. No era el grup d’una cinquantena de manifestants de la Plataforma Aturem la Guerra que es van concentrar fora del Palau. Eren més joves.
Deien les fonts que el mirall era el que havia passat a Màlaga (Unicaja-Maccabi) i que l’acció seria “amb la mínima tensió”. També admetien les fonts que eren conscients, o intuïen, on podia estar el llistó que establirien els Mossos. Però van anar més enllà.

Acció censurada per TV
Qui sap si perquè van saber, com també van confirmar abans del matx fons de la conselleria, que la policia toleraria l’exhibició de banderes i fins i tot pancartes “si no tenen missatges que incitin a la violència”. Potser van pensar que la protesta perdria contundència. I potser també es van decidir perquè a la gent que tenien rere la cistella que dóna al Palau de Gel només els separaven de la pista mitja dotzena de stewards (auxiliars de seguretat, que no són agents de seguretat privada). Hi havia dos agents dels Mossos, sí, però als extrems.

I quan faltaven 32.9 segons per acabar el primer quart les mirades van convergir en aquella grada. No una, ni dues, ni tres, sinó fins a nou persones n’havien saltat (això inclou superar una tanca de publicitat lluminosa que no és petita) i es dirigien a la pista. Un va arribar gairebé al cercle central, dos més a penes van entrar i mitja dotzena van poder ser aturats a temps. Els nou van ser identificats i expulsats del Palau. Seran sancionats per la Comissió Antiviolència. I el club també. Encara que l’acció va ser censurada en el senyal televisiu.

“Ho hem passat molt malament”, explicava una font lligada a l’organització del matx. “Un, només un s’arriba a acostar massa a un jugador del Maccabi, i se n’organitza una...”. El públic va xiular inicialment la invasió. No agradava. Però el Palau, entès com a col·lectiu de culers, és veterà i viu. Passat un temps prudencial –segons, més d’un minut...– la grada va començar a entonar un “Barça, Barça” que deixava clar quina era la feina que tocava ahir al vespre. Una altra cosa és la del 12 de març. “Mirarem de guanyar-los a casa, no crec que al Barça li resulti un partit fàcil”. ¿Anava amb segones Pini Gershon? 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.