Esports

Desig o conveniència

Lliga de Campions

La pilota amb estrelles, la que s’utilitza a la Champions, va tornar a fer acte de presència a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí, senyal inequívoca que la màxima competició de clubs és a la cantonada. El Barça prepara el partit de demà contra el Lió, una cita cabdal per al seu futur. Després de l’1-1 de Gerland, està a les seves mans seguir aspirant al títol i a una triple corona inèdita en 109 anys d’història.

No menys important és el partit que juga aquesta nit el Madrid a Anfield, on els blancs es poden acomiadar si no aixequen el 0-1 del Bernabéu. I això precisament és el que ha generat debat dins i fora de Can Barça. ¿Interessa o no, una derrota blanca? Pocs aficionats desitgen la classificació madridista, però el vestidor no ho té tan clar. No, no és que hagin sortit botiflers a la causa blaugrana, es tracta d’una simple qüestió d’interessos.

Perquè, si no supera l’escull, el Madrid, que ja no opta a la Copa des de l’11 de novembre, data d’una desfeta històrica amb el Real Unión de Segona B, només podria evitar una temporada en blanc (Supercopa a banda) guanyant la Lliga, on a falta de dotze jornades és segon, a sis punts. Pressió contra dedicació absoluta a diferència d’un Barça de Guardiola més dispers i amb un calendari terrible. 

No obstant això, una eventual eliminació a Anfield podria deixar tocat un club que fa quatre dies, quan es veia a 12 punts, deia que la décima era més assequible que la Lliga.

Què pensa el vestidor blaugrana de tot plegat? Els jugadors no se solen pronunciar en aquest sentit, però Seydou Keita va fer una excepció i va deixar clar que, almenys ell, prioritza el desig de tot culer. “M’agradaria que el Madrid quedés fora, perquè sóc del Barça”. Amb un somriure va intentar posar fi a la seva resposta, però davant la insistència d’alguns periodistes va haver de retocar el discurs. No fos cas. “Vull moltes coses i no sempre es compleixen. El Madrid ho té difícil, però si el Liverpool va ser capaç de guanyar al Bernabéu ells poden fer el mateix a Anfield”.

En qualsevol cas, el migcampista de Mali va reconèixer que no el preocupa el que faci l’etern rival. “Nosaltres anem a la nostra. ¿Campanya des de Madrid? No tenim por. L’important és seguir guanyant. Ara tenim sis punts a la Lliga i sis punts són molts”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.