Esports

Màxima concentració

Lliga de Campions

Amb tots o gairebé tots els pronòstics al seu favor, el Barça vol certificar avui el pas als quarts de final de la Lliga de Campions. L’equip de Guardiola té l’avantatge de poder resoldre l’eliminatòria al Camp Nou davant un Olympique de Lió que no ha guanyat mai els blaugranes i a qui pesa l’empat a un gol que els catalans van esgarrapar de Gerland.
Si bé és cert que la història diu que el Barça no s’ha desfet mai d’un rival francès a doble partit –els precedents són contra el Niça, el Metz, de nefast record, i el PSG–, també ho és que els blaugranes han superat les cinc últimes eliminatòries que han jugat amb el factor camp a favor.

El set cops campió de la Ligue 1 arriba “sense por i disposat a lluitar”, segons el seu tècnic, i amb el repte de trencar la mala ratxa en visites al Camp Nou, on suma dues derrotes. “A Lió vam demostrar que podem sacsejar el Barça”, diu Puel, mentre Guardiola pronostica “una autèntica final”, amb força nervis, emoció i igualtat, molta igualtat. “Ser favorits no serveix per a res, només per equivocar-te”, postula.

Amb tot, al diccionari del tècnic no hi entra la paraula especular. Guardiola anuncia un Barça a l’atac, sense manies; “quan hem jugat així hem rendit millor i el rival ha tingut menys oportunitats”, va afegir el de Santpedor, conscient que “aquesta és la millor manera de buscar el triomf”.

Amb l’esperança que el Camp Nou pugui viure la primera gran nit europea de l’era actual, el Barça presentarà un onze de gala. 

Defensa obligada
Les baixes en defensa simplifiquen les opcions, amb l’únic dubte de si el lateral esquerre serà per a Martín Cáceres o Sylvinho. Té més números el brasiler, que compensaria millor el vessant ofensiu d’Alves a la dreta, si bé la velocitat del jove jugador uruguaià pot ajudar a tapar l’esquena de la parella Márquez-Piqué davant Benzema, Keita i companyia.

Al centre hi ha més opcions. Els pronòstics diuen que el físic de Touré Yaya, que va descansar contra l’Athletic, acompanyarà el talent i la circulació de Xavi i Iniesta. Sergio Busquets és l’alternativa. A l’atac: Henry, Messi i Henry. Algú ho dubta?

Per tant, Guardiola posarà en joc els millors arguments. No vol fer cap concessió i espera concentració màxima de l’equip per evitar una relliscada que seria fatal. En una decisió inhabitual, ha concentrat l’equip, que ha passat la nit en un hotel del Tibidabo, allunyat del nucli urbà, encara que el tècnic ho intenta vestir de caprici: “M’ha vingut de gust”.

El Barça és conscient dels principals perills del rival, sobretot les jugades a pilota aturada, on Juninho i Cris són sinònim de gol. “Són accions indefensables en què el rival té temps per pensar. Hem d’evitar fer faltes innecessàries a prop de l’àrea”, va avisar. El rival genera “admiració”, el Barça destil·la il·lusió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.