Esports

Nadal s’estrena contra el millor jugador lusità

Tenis

Als 24 anys, Frederico Gil (Lisboa, 1985) ja és considerat el millor tenista portuguès de la història. Un fet que retrata la poca presència del tenis lusità dins del panorama mundial, però que no amaga les virtuts que té aquest jove jugador resident a Sintra, rival de Rafa Nadal en l’esperat debut del manacorí, aquesta tarda, al Godó 2009.

Gil progressa a bon ritme i ja és 71è del rànquing, si bé al seu palmarès encara no hi ha cap títol ATP ni cap presència en una final. Té quatre victòries Challenger, però el seu descobriment va arribar fa unes setmanes a Miami, quan va ser capaç de plantar cara a Nadal, finalment victoriós en dos sets molt disputats (7-5, 6-3) i 75 minuts de joc. Aquest és l’únic precedent entre tots dos.

Semifinalista a Johannesburg i Costa do Sauipe i quartfinalista a Casablanca aquesta temporada, Gil arriba a Barcelona sense res a perdre des del moment en què va saber el quadre i va veure que el seu pas pel torneig barceloní probablement seria testimonial.

Amb tot, Fre, com el coneix el públic portuguès, professional des del 2003 sota la custòdia de João Cunha-Silva, espera presentar batalla. Ahir va fer una doble sessió d’entrenament, en què va mostrar una dreta terrible i ganes, moltes ganes. Això sí, no va voler parlar amb els mitjans. Concentració total. La pregunta que es fan els espectadors és quant resistirà davant Goliat Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.