Esports

Nadal camina cap al seu cinquè Godó consecutiu

El mallorquí supera Davidenko (6-3 i 6-2) i es planta a la final

El mallorquí Rafael Nadal, número u mundial, camina amb pas ferm cap al seu cinquè Godó consecutiu, després de derrotar contundentment el rus Nikolai Davidenko (6-3 i 6-2), en un dels seus tornejos favorits, on de moment porta acumulades 23 victòries i quatre títols a l'espera de la final de demà.

En un partit poc lluït, amb més errors que encerts, el mallorquí ha tornat a demostrar la seva superioritat física, mental i de l'escenari per deixar sense opcions el seu rival d'avui, un bon jugador al qual li falta ritme de partits després de la lesió soferta a principi de temporada.

Nadal ni s'ha immutat quan el seu rival ha disposat de les primeres boles de trencament en el segon joc del partit. N'ha desaprofitat el rus dues en aquest joc i una altra més en el quart. En aquest punt, Nadal ha pres el comandament, ha trencat en el cinquè i també en el vuitè per tancar la mànega per 6-3 en 42 minuts.

Al mallorquí no se l'ha vist còmode. Segurament per la direcció del vent, canviant durant tot el partit, o per la seva inseguretat en el servei, l'únic cop que no està a l'altura del número u mundial, no obstant això, el resultat és tan concloent que no admet dubtes.

En la segona mànega, Davydenko s'ha decidit a anar a buscar el partit a la xarxa. Ha mantingut les seves opcions durant els tres primers jocs, però en el quart, Nadal ha aprofitat la primera bola de trencament per situar-se 3-1 i, malgrat que el rus ha disposat de tres boles de break en el següent joc; el mallorquí ha solucionat el seu servei per confirmar el trencament i pràcticament liquidar el partit (4-1), cosa que ha fet en el vuitè joc amb un nou break (6-2).

La victòria de Nadal és la seva vint-i-tresena consecutiva al Godó, torneig que ja ha conquistat el 2005 (contra Juan Carlos Ferrero), el 2006 (Tommy Robredo), el 2007 (Guillermo Cañas) i l'any passat (David Ferrer).

En total, Nadal ha guanyat 23 partits de forma consecutiva en les pistes del Reial Club Tennis Barcelona, on ha perdut una vegada en el quadre principal (2003 contra Alex Corretja) i una altra en la fase prèvia (Galvani, 2002).

Al terme del partit, el mallorquí ha admès, a peu de pista, que el partit davant el rus "no havia estat un gran partit" i ha assegurat que ha de millorar, sobretot el seu revés, amb vista a la final de demà.

"He canviat alguna cosa, he intentat jugar-li amb boles altes i carregar-li així el seu joc", ha explicat Nadal, qui ha comentat que li havia molestat "una mica" el vent canviant amb el qual s'ha disputat el partit.

Amb vista a la final de demà, on es mesurarà al guanyador del partit entre Fernando González i David Ferrer, Nadal aventura un partit "difícil" davant un rival, sigui qui sigui, amb el qual es coneix molt. "Faré el possible per guanyar. Em fa molta il·lusió tornar a fer-ho aquí", ha explicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.