Esports

Prohibit ensopegar

Eurolliga

“Qualsevol partit del Top 16 l’hem d’afrontar com una final. Després de conèixer el calendari ja sabíem que si no guanyàvem a la pista del Madrid, el partit contra el Maccabi seria importantíssim. Així ha sigut, de manera que aquest partit és una gran final per a nosaltres, potser el més important dels que hem jugat fins ara”. Aquesta és la reflexió que va fer ahir a la tarda Xavi Pascual, l’entrenador del Regal Barça, en la prèvia del matx d’aquest vespre davant el Maccabi Tel Aviv al Palau Blaugrana.

Té tota la raó, el tècnic del Barça, ja que en una lligueta tan curta com la del Top 16 de l’Eurolliga solucionar positivament els partits de casa és vital. I més en aquest cas, després de deixar escapar la victòria la setmana passada a Madrid. Una derrota avui al Palau posaria el Barça contra les cordes, amb l’obligació de guanyar els altres quatre partits per accedir als quarts de final.

Per tant, l’equip català no es pot permetre una ensopegada. És més, seria interessant guanyar per una diferència com més àmplia millor, tota vegada que la classificació es pot acabar decidint pel basket average. El Barça, tot i la important absència de Lakovic –“és important però estem preparats per cobrir qualsevol baixa”–, és superior a l’equip israelià, encara que Pascual és conscient que no ho tindran fàcil: “El Maccabi és un equip poderós. Poden defensar en zona i provoquen molts dubtes al rival. En partits amb molta pressió la utilitzen molts minuts i has d’estar tranquil per atacar-la, perquè tard o d’hora els tirs entren. Tenen una bona transició i Arroyo condueix la pilota molt ràpid”, va dir Pascual.

En aquest sentit, el seu ajudant, Agustí Julbe, considera que per guanyar el partit “cal que aturem el seu joc ràpid. Hem d’intentar que Arroyo no pugui prendre moltes decisions per generar contracops i transicions i, sobretot, dominar el rebot defensiu per poder fer contracops i punts fàcils”.

Arroyo i Marcus Brown assumeixen la majoria de les accions ofensives del Maccabi, que aprofita la capacitat anotadora dels interiors Eliyahu i Fischer. Per al Top 16, l’equip israelià s’ha reforçat amb Dee Brown i amb l’ex-Joventut Gaines.

Centrats en el joc
Quant a l’ambient que es pot generar a les graderies amb partidaris d’Israel i de Palestina, Xavi Pascual va comentar: “Intento preparar l’equip perquè no els afecti qualsevol cosa extraesportiva. Si passés alguna cosa, l’equip ha d’estar centrat en el partit. Però esperem que no. Nosaltres necessitem que sigui un espectacle de bàsquet i que el públic pugui estar centrat en això i ens ajudi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.