Esports

Doble objectiu complert

Eurolliga

El Regal Barça va aconseguir ahir al Palau Blaugrana el doble objectiu que s’havia marcat en la segona jornada del Top 16 de l’Eurolliga, que era guanyar el Maccabi Tel Aviv i fer-ho per una bona diferència de punts (85-65), ja que la lligueta és molt curta i la classificació per als quarts de final es podria arribar a decidir pel basket average.

El Barça va demostrar una gran superioritat sobre un dels seus grans rivals del grup, el Maccabi, que ha anat de menys a més a mesura que ha anat avançant la temporada, tot i que està bastant per sota del Barça... almenys al Palau. A Tel Aviv, on el Barça patirà un ambient carregat, està per veure. 

L’equip blaugrana va cosir a triples (15) el Maccabi, al qual va dominar en gairebé tots els apartats estadístics. El Barça va ser millor en els percentatges de tir d’un, de dos i de tres punts; també en rebots (35 a 30, amb 14 captures ofensives) i assistències (15 a 12). On hi va haver més equilibri va ser en el balanç entre pilotes recuperades i perdudes (6 i 11 el Barça i 8 i 12 el Maccabi).

L’equip català va llançar més de tres que de dos (15 de 34 i 14 de 27), però cal destacar que els 15 triples blaugranes els van fer entre vuit homes: Basile (5), Andersen (2), Roger Grimau (2), Ilyasova (2), Barrett, Barton, Navarro i Sada.

Aquest gran encert, tant contra la defensa individual com contra la zona que també va ordenar en algunes fases Pini Gershon, és el que va permetre al Barça començar a trencar el partit al tercer quart (55-40 i 61-47). Andersen (17 punts), Basile (16 p, amb 5/8 triples), Navarro (12 p), Fran Vázquez (10 p i 10 rebots) i Ilyasova (11 p i 7 r) van ser els referents ofensius del Barça. Sada, per la baixa de Lakovic, va jugar gairebé 26 minuts, en els quals va donar 5 assistències i va sumar 3 punts en un triple. La mateixa anotació que l’altre base, Barrett, que va tenir 14 minuts de joc.

Un altre cop la defensa
Un partit més, però, la defensa blaugrana va ser clau. El Barça només va encaixar 65 punts i no va deixar que el Maccabi anotés 20 punts en cap quart. I va controlar molt bé els homes més destacats de l’atac israelià. Només D’Or Fischer (17 p) –dues faltes en els dos primers minuts– i Casspi (11) van superar la desena de punts i Arroyo es va quedar en els 9 punts que ja portava a la mitja part. Eliyahu només en va fer 8 i la presència de l’ex-Joventut Gaines (cap punt en 5.25 minuts) va ser gairebé testimonial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.