Esports

Un líder sense excuses

Barça

Sense excuses i conscient que hi ha un desig generalitzat de veure'l perdre, el Barça visita avui el sempre complicat Ruiz de Lopera a la recerca d'un pas més, com diu Guardiola.

Ni el virus FIFA, ni el fet de jugar un dia abans que el Madrid, ni les absències o el cansament d'alguns jugadors són arguments a utilitzar. El tècnic promet un Barça guanyador, sense por, i resta esperances a tots aquells que creuen que si arriba una desfeta en vindran quatre de seguides.

Guardiola va tornar a tirar de repertori a la sala de premsa, un espai que domina amb la mateixa seguretat que el seu equip domina la Lliga. Se li pregunta per la pressió una vegada i una altra. Que si es perd. Que si els dotze punts minvaran. Que si el Madrid no deixa de guanyar. Ai, ai, ai... I ell regateja. Segur com Messi. Fiable com Eto'o.

Per això assegura que no ha mentalitzat l'equip per a aquesta eventualitat, que "ningú pot preveure quan perdrem i que si es perd ens aixecarem, riurem i tirarem endavant". Pas a pas cap a un desenllaç que, Vicente Boluda al marge, tothom té força assumit.

"És clau per acostar-se a l'objectiu final. Guanyar en un camp com el del Betis ens donaria moral per a les properes jornades. Es pot fer un pas important i no volem desaprofitar l'ocasió", va expressar ahir el de Santpedor amb la prudència i l'ambició que solen impregnar el seu discurs.

Un Betis farcit de moral
Al davant, un Betis sobre el qual es va desfer en elogis i que arriba farcit de moral després de guanyar el derbi andalús a domicili. "Senyors, del migcamp en endavant és un equip d'un nivell molt alt", va instruir el tècnic, que va recordar el duel de la primera volta, en el qual el Betis va igualar un 2-0 i només un gol salvador de Gudjohnsen va permetre sumar els tres punts.

Ben cert, els bètics ofereixen més bon joc que resultats, però almenys els de Chaparro han pogut aconseguir un cert marge respecte al descens. Les baixes per sanció de dos dels defenses titulars, Nelson i Arzu, no donen joc a confiança, "perquè és un rival imprevisible; pots anar 0-2, dominant, i de cop et capgiren la situació". Els perills: Sergio García, "un jugador d'un altre nivell"; el golejador Oliveira, la velocitat de Mark González i el sorprenent i potent Emaná.

La baixa de Carles Puyol, que segueix recuperant-se d'una sobrecàrrega que ja li va impedir defensar els colors de la roja, es presenta com un maldecap important. L'absència del capità obligarà a utilitzar Márquez, si bé el mexicà arriba molt just després del compromís amb la seva selecció. "Està bé, lògicament cansat del llarg viatge però sense cap molèstia", va respirar el tècnic, que disposarà de tota l'artilleria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.