Esports

Autoestima màxima

“De moment, no es pot demanar més”, afirmava ahir Gerard Piqué, acabat de dutxar després de la suau sessió de recuperació. El seu rostre irradiava felicitat. El central parlava d’ell i, sobretot, del Barça. Dels 13 internacionals aterrats a Barcelona, que han brillat quasi sense excepció amb les seves seleccions, dels dos gols d’Eto’o amb el Camerun, del de Guddy amb Islàndia, del partidàs de Xavi i Iniesta amb Espanya, del pes de Touré i Cáceres a Costa d’Ivori i l’Uruguai, del feeling de Messi amb Maradona, del bon debut del mateix Piqué amb el combinat estatal. Tot li rutlla a la plantilla blaugrana, que rep una pluja d’elogis pel seu futbol majúscul, i quan es reparteix per mig món segueix marcant la pauta.

“Sí, sí, es nota entre els companys [de selecció] que estem jugant molt bé. Ens ho diuen”, va assenyalar Piqué, que ha tastat de primera mà l’admiració que representa l’estil Barça, fins al punt que la selecció espanyola se’l sent cada dia més seu. “El Brasil d’Europa”, titulava ahir Marca arran de la victòria contra Anglaterra (2-0), i a Butragueño se li feia la boca aigua cada cop que citava Iniesta a TVE. La fúria de la derrota ha deixat pas al tiqui-taca de la glòria i ja ningú amaga que el Barça és l’origen de tot plegat. “Quan en un equip hi ha tanta qualitat, el joc es basa en la possessió i és més còmode tenir la pilota que córrer darrere seu”, va explicar Piqué, que va situar la diferència en “Xavi i Iniesta”. “Ells dos juguen als dos equips i són els que ens permeten tenir aquest nivell”, va afegir amb naturalitat.

Maradona afirma que el Barça viu un graó per sobre la resta, Lampard assegura que com Espanya no juga ningú. La borratxera és tan unànime per als homes de Pep Guardiola, que amb tota seguretat avui el tècnic de Santpedor oferirà un dels seus repertoris de prudència realista per fer tocar tothom de peus a terra. No es pot dir, però, que al vestidor s’hagi desfermat l’eufòria, perquè Piqué va matisar que res del que ara està passant servirà “si no hi ha títols”: “Esperem al final i concentrem-nos en el partit a partit. Només així tot pot seguir anant tan bé”.

Expulsió de Márquez
Bé, no tot és perfecte. Rafa Márquez va perdre amb Mèxic dimecres a la matinada contra els Estats Units (2-0) i ell va ser expulsat. Posteriorment, el capità i referència de la seva selecció va demanar perdó als seus companys i al poble mexicà per la vermella en una acció molt agressiva i sobrera.

Márquez arribarà just aquest matí per entrenar-se a la Ciutat Esportiva i segurament no serà convocat per al partit de demà al camp del Betis. Ahir a la tarda va ser l’única absència, a part de Milito –que segueix en el tram final de la seva recuperació– i Puyol, que es va entrenar a part i continua sent dubte per jugar al Ruiz de Lopera. Allà el Barça només hi ha guanyat dues de les últimes nou visites, però això no sembla preocupar l’equip, com tampoc l’aparició del president interí del Madrid, Vicente Boluda, per dir que “podem guanyar la Lliga” i recordar els “18 punts” que perdia fa un any el Barça. “Efectivament, la poden guanyar”, va respondre Piqué, amb l’autoestima pels núvols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.