Esports

Fred, gel... i l’Osasuna

LLIGA BBVA

A l’històric Sadar, ara Reyno de Navarra, s’hi han vist grans obres d’art blaugranes, com aquell gol de vaselina de Romário a passada no menys espectacular de Laudrup i el de Ronaldinho en una mitja volta dins l’àrea sense deixar botar la pilota. Però, estadística en mà, no és un escenari propici. A més, aquesta nit (21 hores, Canal +) hi ha altres condicionants. La neu l’ha cobert els últims dies i si bé no perilla la disputa del partit, el glaç i el fred no ajudaran a fer brollar l’estil d’un Barça que pateix en aquestes condicions, encara que Pep Guardiola hi va restar importància. “Ja veurem com està la gespa. Les previsions són bones”.

L’estadi navarrès sol acollir amb respecte l’equip blaugrana, però avui tot Pamplona serà un clam contra el Barça. El cuer necessita imperiosament els punts, però els de Guardiola es plantaran sense concessions i amb l’objectiu de no frenar el ritme que els ha permès obrir un forat de pes a la classificació.

Amb 12 victòries seguides fora de casa sumant totes les competicions, el Barça visita un dels camps on el tòpic diu que es guanyen Lligues. Estadi petit –però terreny de joc gran–, gespa en mal estat, ambient calent i un rival agressiu. El Barça haurà de posar-se la granota de feina davant un Osasuna millorat amb l’arribada de Camacho. “No m’aporta res mirar la classificació abans d’un partit. L’Osasuna només ha perdut dos partits a casa i té un joc directe que ens incomoda. La velocitat de pilota haurà de ser més alta que mai”, va indicar Guardiola.

Hi ajudarà, esclar, el retorn a l’equip de puntals com Xavi, Eto’o, Puyol, Gudjohnsen i Valdés, absents al Calderón, però pot pesar, si costa fer circular la pilota, la baixa del sancionat Márquez. La incògnita és la titularitat d’Abidal, que entra tot i la grip que ha arrossegat aquesta setmana.

El partit 300 de Xavi
Històricament, l’Osasuna i el Barça estan del tot igualats en els enfrontaments directes en terreny navarrès. No només en resultats, perquè l’Osasuna ha marcat 37 gols per 36 els blaugranes. Des de l’exercici 2000-01, el del retorn dels de Pamplona a Primera, el balanç és de dos triomfs per equip i quatre empats, tres dels quals a zero.

El partit serà especial per a Xavi, que pot sumar-ne 300 com a blaugrana en Lliga. Queda lluny el debut del 3 d’octubre del 1998 a Mestalla. Setè blaugrana en el rànquing de més partits, si és titular superarà el recentment desaparegut Segarra i Asensi, i igualaria Andoni Zubizarreta. Tot, si la neu ho permet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.