Esports

El més inexpugnable

El Barça millora els registres defensius de la temporada passada i és l'equip més difícil de batre d'Europa

Un diamant. El Barça és un diamant. I l'anàlisi del final de la primera volta permet dir que no només ho és per la bellesa del seu joc, o perquè té moltes de les joies més preuades del món del futbol (Messi, Xavi, Iniesta, Ibrahimovic, Henry, Alves), sinó perquè, com el mineral, l'equip està compost del material natural més dur que hi ha, el més irrompible, el més inalterable.

Ningú ha resistit tan bé els impactes, ningú ha estat més indomable, ningú ha estat més inabastable per a la derrota. Per primer cop en la seva història, el Barça ha arribat a l'equador del campionat sense perdre cap partit, cosa que li ha permès agafar un avantatge de cinc punts respecte al seu immediat perseguidor, el Reial Madrid, que ahir va concloure la jornada guanyant el Màlaga (2-0). En una Lliga en què competeix amb la kryptonita neogalàctica de Cristiano Ronaldo, Kaká i Benzema, amb la perla valencianista David Villa i un atac de gamma alta com el Sevilla, el Barcelona s'ha erigit com el conjunt més inexpugnable d'Europa. Només 10 gols encaixats en 19 partits, dada que millora de tres gols el registre fenomenal de la temporada passada.

Pep Guardiola va avançar a l'agost que l'actual Barça perdria totes les comparacions amb el de la campanya anterior, però per un cop s'ha equivocat. Si bé és cert que ha sumat un punt menys (49 per 50) i ha marcat 10 dianes menys (49 per 59) que en la primera volta del curs 2008-09, s'ha tornat un equip més difícil de guanyar. No ha perdut en Lliga i des de l'agost fins ara tot just ha caigut per la mínima (1-2) a la Champions contra el Rubín Kazan i a la Copa davant el Sevilla. En els primers sis mesos de la primera temporada de Guardiola, l'equip havia patit una derrota en Lliga (al camp del Numància) i dues d'intranscendents a la Champions (a la prèvia contra el Wisla, i davant el Xakthar); això sí, a diferència d'ara es mantenia viu en totes les competicions.

La fortalesa del Barça actual és que gairebé per cada cinc gols que marca només en rep un. De 19 partits de Lliga, Víctor Valdés ha aconseguit deixar la porteria a zero en onze ocasions, rendiment que no poden millorar cap dels líders de les principals Lligues europees. El Girondins de Bordeus és qui més s'apropa a la solidesa blaugrana amb onze partits imbatut i 14 gols encaixats en 21 partits. El Bayer Leverkusen i el Chelsea (10 cops amb la porteria a zero de 21 partits) i l'Inter (7 de 21) són els menys golejats als seus campionats.

Només en Lligues menors trobem equips que hagin encaixat menys gols que el Barça a aquestes altures: el líder portuguès, Sporting Braga, amb tot just sis dianes en contra en 16 partits, o el tercer a la Lliga grega, el PAOK Salònica, amb vuit gols rebuts en 18 matxs. En canvi, ni en les Lligues de menys nivell trobem equips més golejadors que el Barça. El Benfica de Lisboa i el Rangers escocès tenen una diferència de gols marcats i encaixats favorable de +35 i el PSV de +34. A la potent Lliga anglesa, ni Manchester United, ni Arsenal ni Chelsea -tots tres amb +34- arriben als +39 del Barcelona.

Massa per als perseguidors
El conjunt de Guardiola, tot i que sense l'exuberància de l'any passat, ha sabut mantenir el to competitiu de llavors i això sol ja és un progrés. Ni Madrid ni València ni Sevilla, els tres rivals pel títol, l'han batut en Lliga; i dels sis primers de la classificació, només el València ha puntuat contra els blaugranes.

Màxima fiabilitat. Màxim espectacle el que ha aconseguit Guardiola al Barça. En els 96 partits oficials que ha dirigit com a tècnic, només en 15 el seu equip ha encaixat més d'un gol. Mai fins ara ha perdut per més d'un gol de diferència. Aquest Barça brilla i és dur com un diamant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.