Esports

Campió d’hivern en alerta

Guardiola, amb dubtes al mig centre i pendent de l’autoestima d’Ibra, insta l’equip a sortir fort davant un Valladolid combatiu

“Acabar la primera volta invictes no et dóna cap títol”. “Els rècords a meitat de temporada són indicatius de com estem ara, però no són fonamentals”. “Tinc una sensació de molta molta alerta davant el Valladolid”. És clar que Pep Guardiola no va voler espantar ahir els seus futbolistes, però sí prevenir-los de la duresa de la jornada d’avui. El Barça no només juga al gèlid Zorrilla contra un equip que lluitarà fins a l’extenuació per no caure en zona de descens. Juga contra la història, perquè per primer cop pot assegurar-se tancar la primera volta com a invicte.

Ni l’estratosfèric Barça de l’any passat va aconseguir ignorar la derrota en el primer tram del campionat. Aquest vespre, l’equip blaugrana, ja honoríficament campió d’hivern, té la possibilitat d’ampliar a vuit punts l’avantatge provisional sobre el Madrid, que rep demà el Màlaga, però ni així es deixaria confondre Guardiola. “La imbatibilitat a la Lliga és una anècdota. Ja hem perdut en Champions [contra el Rubín Kazan] i a la Copa [Sevilla]”, va remarcar el tècnic, mentre admetia que “amb cinc punts per sobre el Madrid se sentiria ja campió, però nosaltres no”. “El soroll de Madrid és més fort que aquí. Jo prefereixo que estiguem tranquils. Ens queden molts partits per lluitar, per córrer. Una volta sencera són molts partits”, va recordar l’entrenador, que va exigir els seus homes començar ben concentrats el partit d’avui per evitar disgustos. “Ja n’hem parlat: amb setmanes llargues ens podem despistar. El Valladolid fa una pressió molt eficaç. Si la passem, podem generar ocasions, però, si no, ens encallarem”, va prevenir mentre admetia que tenia dubtes a l’hora de formar l’onze.

La baixa dels dos mig centres titulars (el lesionat Busquets i Touré a la Copa Àfrica) pot ser coberta per Keita (que ja ha tornat del torneig, però també per Iniesta o fins i tot per Márquez, Piqué o Txigrinski, segons va confirmar el tècnic, igualment pendent de l’autoestima d’Ibrahimovic, que va fustigar-se assenyalant que darrerament no està jugant bé. “Estic molt en desacord amb ell. Juga molt millor del que creu, però és tan exigent... Si no fos així, no hauria estat considerat millor jugador a Itàlia”, va raonar Guardiola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.