Esports

Les vuit grans escuderies de la Fórmula 1 anuncien un Mundial paral·lel

Rebutgen la decisió de la FIA de limitar el pressupost de la temporada que ve en 100 milions d'euros

Les vuit grans escuderies associades a la FOTA (Ferrari, McLaren, BMW, Renault, Toyota, Brawn, Red Bull i Toro Rosso) han anunciat aquesta matinada la seva intenció de trencar relacions amb la Federació Internacional d'Automobilisme i crear un Mundial de Fórmula 1 paral·lel.

Després de més de quatre hores de reunió a la fàbrica de Renault a Enstone, les vuit escuderies han assegurat que se senten frustrades amb la postura de la FIA contra la seva organització i que no tenen cap més opció que crear un campionat alternatiu.

"Els equips no poden seguir posant en compromís els valors fonamentals de l'esport i han declinat canviar les seves inscripcions condicionals per al Mundial del 2010", assegura l'organització en un comunicat.

A més, la FOTA explica que no té "més alternativa" que començar a ""preparar un nou campionat" que reflecteixi "els valors dels seus participants i patrocinadors".

Aquest enfrontament entre la FIA i la FOTA va començar quan es van aprovar les normes per al pròxim Mundial, en què es va anunciar que es beneficiaria aquells equips que acceptessin un límit pressupostari de 42 milions d'euros.

La setmana passada la FIA va anunciar la llista provisional d'inscrits i aquest divendres havia de ratificar les escuderies que correran en el Mundial. En un principi, el president de la FIA, Max Mosley, hauria accedit a augmentar el màxim pressupostari fins a 100 milions d'euros anuals.

Però la FOTA segueix sense acceptar-ho. "Des de la creació de la FOTA el mes de setembre passat, els equips han treballat junts per buscar un compromís amb la FIA i l'empresa que té els drets comercials (FOM, Bernie Ecclestone) per desenvolupar i millorar l'esport", apunta el comunicat.

La FOTA explica que la crisi econòmica mundial ha presentat "grans desafiaments" a la Fórmula 1, però que se senten "orgullosos" d'haver portat a terme les "mesures més importants de la història d'aquest esport per reduir despeses".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.