Esports

Mosley confirma per carta la seva retirada de la FIA

El president de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) assegura que no es presentarà a la reelecció al càrrec i que el millor substitut és Jean Todt, anterior directiu esportiu de Ferrari

El president de la Federació Internacional d'Automobilisme, el britànic Max Mosley, ha confirmat avui a través d'una carta que no es presentarà com a candidat a la reelecció el pròxim 23 d'octubre, alhora que ha manifestat el seu suport al francès Jean Todt com a millor successor.

Així doncs, en la seva carta, en la qual agraeix els centenars de suports rebuts per a la seva continuïtat per diversos membres de la FIA, Max Mosley no dubta a afirmar que la persona correcta per encapçalar la nova singladura de la FIA des del seu lloc és el francès Jean Todt, anterior director esportiu de Ferrari.

"Jean és de manera inqüestionable el màxim fora de sèrie de l'esport del motor de la seva generació i de qualsevol generació. Equips dirigits per ell han guanyat el campionat del món de ral·lis, campionats de cross country inclosos, el París-Dakar, les 24 hores de Le Mans i, en els últims quinze anys, campionats del món de Fórmula 1", explica en la seva carta Mosley.

"Si ell decideix presentar-se, crec que serà la persona ideal per continuar el treball realitzat en els últims 16 anys, coneix totes les àrees de la FIA i, per això, espero que vostès li donin el seu suport", ha sol·licitat Mosley als membres de la FIA.

A més, en la seva carta, Max Mosley reconeix que, des del seu punt de vista, seria molt difícil canviar "la meva forma de pensar i tornar a presentar-me a la reelecció, doncs fa alguns mesos vaig decidir dedicar-me per complet a la meva família des del pròxim octubre", ha explicat Mosley en la seva carta.

Ja fa uns dies va ser el seu compatriota i propietari dels drets comercials de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, qui va assegurar que estava convençut que Mosley no optaria a la reelecció.

Mosley va assegurar el passat 24 de juny, després de la reunió del consell mundial amb la FOTA, que per evitar que els equips organitzessin un campionat paral·lel, no es presentaria a la reelecció, encara que dies més tard, empipat amb la reacció de les escuderies després de l'acord, va rectificar i va donar a entendre que tractaria de seguir en el càrrec.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.