Esports

97 membres del COI decidiran la sort de Madrid 2016 a la primera ronda

Els països amb més representació al COI són Itàlia i Suïssa, amb cinc membres cadascuna

97 dels 106 membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) decidiran la sort de la candidatura de Madrid a la primera ronda de la votació per als Jocs del 2016, la seu dels quals es farà pública el divendres 2 d'octubre, a partir de les 18.30 hores, a l'auditori del Palau d'Exposicions Bella de Copenhaguen. Madrid, l'última a fer-ho, de 14.45 a 15.55 hores, desplegarà la presentació final.

De la mateixa manera que va fer l'anterior president del COI, Joan Antoni Samaranch, Jacques Rogge no exercirà el seu dret al vot per mantenir-se en un pla neutral. Tampoc els brasilers João Havelange i Carlos Nuzman, els japonesos Shun Ichiro Okano i Chiharu Igaya, i els nord-americans James Easton i Anita DeFrantz.

El membre sud-coreà Kun Hee Lee, suspès per l'organisme després de la seva condemna per prevaricació per les pèrdues econòmiques causades a la multinacional sud-coreana Samsung, no exercirà tampoc el seu vot.

Recerca de vots
El lobby espanyol ja ha arribat a Copenhaguen per recaptar els últims vots. Hi són el rei Joan Carles I, únic monarca present; el ministre d'Assumptes Exteriors, Miguel Ángel Moratinos; la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre; l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, i el secretari d'Estat per l'Esport, Jaime Lissavetzky, entre altres.

Chicago, Tòquio, Rio de Janeiro o Madrid han d'aconseguir majoria absoluta (la meitat dels vots més un, 49), i si no és així se segueixen les votacions fins que una de les ciutats s'imposi per majoria absoluta o simple.

A cadascuna de les rondes s'aniran incorporant els membres del COI dels països que hagin estat eliminats. "Amb 20 vots es passa la primera ronda", ha apuntat un expert olímpic, que confirma que les quatre candidatures temen de la mateixa manera aquest primer "tall" en una votació que es preveu ajustada.

Els països amb més representació al COI són Itàlia i Suïssa, amb cinc membres cadascuna, per davant d'Austràlia, Rússia, Gran Bretanya, Alemanya i Suècia, amb tres. Hi ha representants de 73 nacionalitats i 47 són europeus, 22 asiàtics, 18 americans, 15 africans i 4 d'Oceania.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.