El Barça pateix per guanyar un Estudiantes en estat pur (75-78)

Ha estat un partit molt igualat des del xiulet inicial, com ho demostra l'empat a 40 amb el qual s'ha arribat al descans. L'equip madrileny suma la seva cinquena derrota consecutiva en cinc jornades, igualant la seva pitjor arrencada de Lliga de sempre

El Regal Barcelona ha patit, molt més d'allò esperat, per guanyar un Estudiantes (75-78) en estat pur, lluitador, valent, coratjós i que, no obstant això, suma la seva cinquena derrota consecutiva en cinc jornades, igualant la seva pitjor arrencada de Lliga de sempre.

Els col·legials han començat el partit molt ficats, sabedors que les seves teòriques mínimes opcions passaven per jugar al cent cinquanta per cent des del primer a l'últim segon.

Popovic, per part estudiantil, i Navarro, pels barcelonins, han portat la veu cantant en les primeres anotacions. El Barcelona ha donat sempre sensació de superioritat física i tècnica, però els locals a base d'intensitat, de lluita en els rebots i de ganes, s'han resistit a deixar el camí expedit al rival.

El 20-23 del primer quart, ha fet justícia a l'esforç col·legial, però amb el llast de l'excessiu desgast físic de molts dels seus jugadors.

En el segon quart no han canviat en excés les coses, mentre el Barcelona feia una exhibició de la profunditat de la seva banqueta amb continus canvis, l'Estudiantes s'intentava agafar al partit aferrissadament, a base de deixar-se l'ànima en cada rebot i en cada possessió.

El Barcelona ha dominat el marcador gairebé tot el temps, però no ha acabat de trencar el partit i els col·legials, fent la goma, s'han acostat a la menor oportunitat, fins al punt que han aconseguit arribar al descans amb taules en el lluminós, 40-40.

Els primers cinc minuts del tercer quart han estat kafkians, amb un parcial de 3-2 a favor dels col·legials i un cúmul de desencerts, pèrdues i tirs errats. Un correcarrers. Al final del quart: 49-52, tot en l'aire i una demostració que el Barcelona també és humà.

En els últims deu minuts, han seguit els errors pels dos bàndols, però cada vegada que el Barcelona donava la sensació que anava a prendre el vol al marcador apareixia una cistella miraculosa local per tornar a connectar al marcador.

Ni tan sols els tres triples consecutius de Lakovic han doblegat la fèrria voluntat dels madrilenys de lluitar fins al final, en que la victòria s'ha decantat del costat del Barcelona per pur pes específic i qualitat dels seus jugadors.