Esports

Ridao admet a TVE que no li va agradar la xiulada de Mestalla

Remarca que va ser una expressió "lliure" que cal respectar, però afegeix que "per defensar unes idees no és necessari fer segons què". També creu que "no s'ha de barrejar el que és esportiu amb el que és polític"

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha admès aquest dijous que no li va agradar la xiulada amb què els aficionats del Barça i de l'Athletic Club de Bilbao van apagar el so de l'himne espanyol en la final de la Copa del Rei.

El republicà ha fet aquestes declaracions aquest dijous al matí al programa Los desayunos de TVE, en una tertúlia sobre el partit en què també han participat Iñaki Anasagasti, com a seguidor de l'Athletic, i el secretari general del PP al Congrés, José Luis Ayllón, culer reconegut.

Tot i que ha insistit diverses vegades que cal "respecte, viure amb normalitat i no esquinçar-se les vestidures" davant d'una "manifestació de rebuig a una institució com la monarquia, perquè es va tractar d'una manifestació de la llibertat d'expressió".

A més, el diputat ha estat crític amb TVE, ja que segons ell la cadena pública va fer "un magre favor" a un fet "normal i raonable en democràcia", en no emetre en directe l'himne espanyol durant la final de la Copa. "No va ser possible per un error humà, però hauria d'haver actuat amb més normalitat", ha reblat.

La xiulada i les esbroncades a l'himne espanyol van ser, segons la seva opinió, una expressió "diguem-ne lliure" de "milers" d'aficionats i, en definitiva, una "expressió de rebuig" que "cal respectar".

Tanmateix, quan ha estat interpel·lat directament per la periodista Lucía Méndez, del diari El Mundo –que li ha retret de la contradicció dels catalans que rebutgen el cap de l'Estat i celebren la Copa del Rei–, Ridao ha matisat.

"El Barça volia guanyar la Copa quan era del Generalíssim, com ha recordat Iñaki [Anasagasti], quan era de la República i ara que torna a ser del Rei. I crec que no s'ha de barrejar el que és esportiu amb el que és polític. I en segon lloc repeteixo que va ser una expressió de molta gent.. encara que haig de dir que a mi no m'agrada, per defensar unes idees no cal fer segons què, però igual que als Estats Units no hi ha manifestació sense la crema d'una bandera dels Estats Units i a mi tampoc m'agrada, però no es persegueix i no és delicte, doncs crec que aquí qualsevol expressió de rebuig no ha de ser perseguida, i ha de ser respectada", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amb els cinc sentits

barcelona
 

Obra d’art i rècord al Johan

barcelona
 
 
Hansi Flick
Entrenador del Barça

“Em centro en el que tinc ara”

barcelona
 

Aquí ningú en té prou

Còrdova / Girona
 

L’Espanyol s’estrena a casa

BARCELONA
 

L’amenaça ‘matalassera’

Girona
 

El procés imparable

BARCELONA