Política

"La querella demostra que els espanyols ni tan sols freguen la democràcia"

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, considera "ridícul" que algú pugui ser processat per la xiulada de Mestalla

Una "bona notícia". Així ha definit Santiago Espot, president de Catalunya Acció, la querella presentada per la Fundación para la Defensa de la Nación Española (Denaes) contra la seva entitat i contra la plataforma que promou les seleccions basques, Esait, com a suposades promotores de la xiulada de Mestalla. "Això demostra que amb una xiulada més desmuntem Espanya. Indica la feblesa d'Espanya i la fortalesa de l'independentisme", argumenta.

Per Espot, autor d'un article que van publicar els diaris bascos Gara i Deia l'endemà de la final de la Copa del Rei i de la xiulada monumental que els espectadors bascos i catalans van dedicar al monarca i a l'himne espanyol, està clar que "els espanyols ni tan sols freguen la democràcia". "Que et puguin processar per haver xiulat és ridícul, i només cap en una concepció totalitària de la política", afirma el president de Catalunya Acció.

Ara, tant Catalunya Acció com Esait esperen la reacció de l'Audiència Nacional espanyola, on s'ha presentat la querella. "Cal veure si s'admet a tràmit o no, i després els nostres advocats decidiran què s'ha de fer i com s'hi respon", ha avançat.

Sobre la suposada radicalisme de la fundació Denaes, Espot es mostra escèptic. "La premsa pot dir que és d'ultradreta i que no són representatius de tot Espanya, però jo només m'ho creuré si hi ha altres entitats espanyoles que surt a defensar-nos i a defensar la llibertat, i dubto que això passi. Ens defensaran el PSOE i el PP?", es pregunta. Espot també remarca que l'eurodiputat del PP Alejo Vidal Quadras i l'excap de la Casa del Rei, Sabino Fernández Campo, formen part de Denaes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona