Esports

Xavi, Iniesta i Messi opten al 'FIFA World Player'

S'entrega a la 'Gala del Jugador Mundial de la FIFA 2009' al Kongresshaus de Zuric

Els jugadors del FC Barcelona Lionel Messi, Xavi Hernández i Andrés Iniesta opten al premi 'FIFA World Player 2009', que s'entregarà aquest dilluns a la 'Gala del Jugador Mundial de la FIFA 2009' al Kongresshaus de Zuric.

Els candidats coincideixen gairebé amb els millors en la votació del 'Pilota d'Or', guardó en què es va imposar Messi, per davant de Cristiano Ronaldo, Xavi i Iniesta, mentre que aquí el cinquè lloc va ser per a Samuel Eto'o i el sisè per a Kaká.

Tot i això, a diferència del premi que entrega la revista 'France Football' per les votacions dels seus corresponsals, en aquest guardó el nom del guanyador es decideix per les votacions dels capitans i entrenadors de totes les seleccions nacionals de federacions afiliades a la FIFA en els cinc continents.

Així, cada capità i seleccionador de les diferents seleccions vota tres jugadors, atorgant tres punts al primer classificat, dos al segon i un al tercer, amb l'única prohibició de no poder votar un jugador de la mateixa selecció nacional.

Aquest diferent origen de votació ha provocat que en 6 dels 18 anys que els premis coexisteixen, el 'Pilota d'Or' s'hagi entregat a un futbolista i el 'FIFA World Player', a un altre. L'últim cas es va donar el 2004, quan l'ucraïnès Andriy Xevtxenko va aixecar la pilota daurada i Ronaldinho, el guardó de la FIFA.

Pel que fa als més reconeguts amb el premi que concedeix l'organisme futbolístic mundial, Zinedine Zidane i Ronaldo lideren la llista amb tres vegades distincions cadascun. I respecte a la representació espanyola, fins ara els únics que s'han colat al podi són Raúl (2001) i Fernando Torres (2008), amb sengles tercers llocs.

En la gala de demà en terres suïsses també s'entregaran els premis a les millors jugadores, als quals opten les brasileres Cristiane i Marta, les alemanyes Inka Grings i Birgit Prinz i l'anglesa Kelly Smith.

A més, a la llista de guardons se sumaran en aquesta ocasió el 'Premi FIFA/FIFPro World XI', amb el qual es ret homenatge als 11 millors jugadors de l'any, elegits per més de 50.000 futbolistes professionals de tot el món i el 'Premi Puskás' al gol més bonic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.