Esports

Messi triplica Cristiano

El blaugrana arrasa en les votacions del FIFA World Player, per davant del portuguès i de Xavi

Com no podia ser d’altra manera, Leo Messi va rebre ahir el FIFA World Player com a millor jugador mundial del 2009. Era la guinda que li faltava al pastís per arrodonir un any irrepetible. Tant en l’aspecte personal com en el col·lectiu. El reconeixement definitiu del mateix món del futbol –voten els seleccionadors i els capitans– cap al jugador més valorat de l’actualitat, i de retruc cap a un equip que, en consonància amb la monumental gesta de firmar sis títols en set mesos, va col·locar també Xavi en el tercer lloc de l’hipotètic podi, el primer català que ho aconsegueix, a més de quatre dels seus actors –Alves, Xavi, Iniesta i Messi– a l’onze ideal de la FIFA.

A la gala de Zuric no hi va haver sorpresa. Era de domini públic que Messi tenia totes les butlletes per afegir aquest nou guardó a la Pilota d’Or, l’Onze d’Or o el World Soccer, entre d’altres distincions. Sense oblidar que també havia estat declarat el jugador més destacat de la Champions 2009 i del recent Mundial de Clubs. De fet, el seu avantatge respecte als altres aspirants va ser aclaparador. La Pussa va rebre un total de 1.073 vots, més del triple que Cristiano (352), i a una clara distància de Xavi (196), Kaká (190) i Iniesta (134).

“Ha estat la millor manera d’acabar un any magnífic, per als companys i per a mi”, va dir Messi en rebre el trofeu. El que ha estat el primer argentí i cinquè blaugrana a guanyar el FIFA World Player, després de Romário (1994), Ronaldo (96), Rivaldo (99) i Ronaldinho (2004 i 05), s’ha fet un fart de recollir guardons, però segons va afirmar es queda amb un, “la Lliga de Campions”. Això sí, va reconèixer que té una espina clavada amb l’albiceleste a causa de les crítiques rebudes al seu país. “Em molesta que es digui que no jugo igual [al Barça i la selecció].
Sóc argentí i sento la samarreta com el que més. Ho he guanyat tot amb el meu club i ara m’agradaria fer-ho amb Argentina”, va dir.

Xavi, que repeteix el tercer lloc de la Pilota d’Or, va admetre que l’“ego personal és molt gran” quan es parla d’un premi com aquest, però també va destacar que l’equip “està per sobre d’això”. El terrassenc es va guanyar els elogis de tothom, fins al punt que Cristiano va dir que tant ell com Iniesta “també són potencials guanyadors del premi”.

A banda d’això, el premi Puskas al millor gol de l’any, atorgat pels internautes de FIFA.com, se’l va endur Cristiano Ronaldo, amb el 17,68% dels vots. Iniesta, per la crucial diana a camp del Chelsea, va quedar en segon lloc (15,64%).

I pel que fa al millor onze, Casillas, Terry, Vidic, Evra, Gerrard, Cristiano Ronaldo i Torres van acompanyar els esmentats Alves, Xavi, Iniesta i Messi. Un reconeixement que en forma de premi Fair Play va rebre Bobby Robson a títol pòstum, com també la brasilera Marta, la més votada en l’apartat de futbol femení.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.