Esports

Saura diu que els Mossos han millorat l'actuació a Canaletes des de la Champions del 2006

Demana una reflexió social profunda dels incidents en les celebracions

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha fet un balanç positiu del dispositiu de seguretat de la celebració del triplet del Barça, que s'ha saldat amb 119 detinguts a Barcelona, però ha demanat una reflexió social profunda per acabar amb les actituds violentes en les celebracions. També ha assegurat que els Mossos d'Esquadra han millorat la seva actuació a Canaletes des de la Champions del 2006.

En declaracions als periodistes, Saura ha destacat l'actitud cívica i pacífica de la gran majoria de les 100.000 persones que van sortir al carrer, al centre de Barcelona, per celebrar la victòria del Barça a Roma, i ha lamentat l'actitud "molt violenta" d'una minoria, que va llançar ampolles contra altres culers i contra els Mossos d'Esquadra.

Saura ha remarcat que els incidents d'aquesta matinada van provocar efectes "molt menors" en el mobiliari urbà de la ciutat respecte a la festa que hi va haver fa tres anys després de la victòria del Barça a la final de la Lliga de Campions a París.

A diferència del que va passar llavors, en aquesta ocasió no s'han trencat de forma generalitzada els aparadors de la zona de Canaletes, cosa que ha atribuït al nombre més gran de detencions.

El conseller ha insistit en la necessitat que es treballi globalment per aïllar els violents i, en aquesta línia, ha demanat que s'abordi una reflexió social "profunda", no únicament en l'àmbit policial, per analitzar com es poden eradicar aquestes conductes violentes en els festejos.

Saura ha destacat que els Mossos d'Esquadra van tenir ahir una "paciència importantíssima" davant les provocacions dels esvalotadors i que dos d'ells van patir lesions de consideració, un amb un tall a la mà per un cop d'ampolla i un altre amb un cop al cap -tot i que portava casc-, en rebre l'impacte d'una paperera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.