Esports

L'Ajuntament de Barcelona xifra en 100.000 euros les destrosses pels aldarulls de Canaletes

La regidora de Seguretat del consistori defensa l'actuació policial assegurant que "han evitat mals majors"

La regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha xifrat en entre 74.000 i 100.000 euros les destrosses produïdes en el mobiliari urbà al centre de Barcelona com a conseqüència dels aldarulls durant la celebració de la Champions, que s'ha saldat amb 119 detinguts i 153 persones ateses pels serveis d'emergències.

Amb tot, Escarp ha assegurat que en aquesta ocasió els danys en "béns privats", és a dir en botigues i locals, "han estat molt menors que en d'altres ocasions".

La regidora municipal ha destacat "l'actitud cívica" de la gran majoria dels seguidors blaugranes que es van desplaçar fins el centre de la ciutat per celebrar la victòria del Barça. També ha remarcat que "cremar contenidors no és la millor manera d'acabar una celebració", per criticar la minoria de persones que van provocar els aldarulls al final de la festa blaugrana.

Escarp ha explicat que hi ha hagut 153 persones ateses pel servei d'assistència mèdica, 23 de les quals han estat traslladades a un centre hospitalari. Cinquanta dels atesos tenia contusions o cops, produïts, segons ha remarcat,  "abans de la intervenció policial".

A més, la regidora de Seguretat ha destacat l'actuació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, assegurant que amb la seva intervenció "han evitat mals majors".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.